Tomas Tuhel i Antonio Konte (©Reuters)
Tomas Tuhel i Antonio Konte (©Reuters)

Tuhel VS Konte – Nemac grmi na sudiju Tejlora i poručuje kolegi: Kada se rukujete, gleda se u oči

Vreme čitanja: 3min | pon. 15.08.22. | 01:13

Burno na Stamford Bridžu. Strateg Plavaca: Bilo je napeto, ovo je Premijer liga, mi smo emotivni treneri. Menadžer Totenhema: Nismo se tukli, rešićemo to, nisam pacifista, na agresivnost odgovaram agresivnošću

Prštalo je na Stamford Bridžu kako na terenu, tako i pored terena u londonskom derbiju Čelsija i Totenhema u drugom kolu Premijer lige. Hari Kejn je golom u poslednjim trenucima meča doneo Pevcima bod (2:2) i najavio da ove sezone imaju velike ambicije.

Rezultat i sjajan fudbal, ipak, je bio u drugom planu. Dvojica stručnjaka, Tomas Tuhel i Antonio Konte, imali su konflikt koji je umalo mogao da eskalira u fizički obračun. Od Italijana smo navikli da bude temperamentan, ali ovog puta Nemac je pokazao svoju drugu stranu.

Izabrane vesti

Nezadovoljan gubitkom dva boda i sudijskom odlukom neposredno pre pogotka Kejna, imao je Tuhel šta da kaže kolegi, nekadašnjem menadžeru Plavaca. Tuhel i Konte su u klinč ušli pošto je Nemac tokom rukovanja počeo da zavrće ruku italijanskom kolegi.

21.00: (1,20) Liverpul (7,75) Kristal Palas (16,0)

Menadžer Čelsija imao je objašnjenje za ova gaf na kraju meča.

Kad se rukujete, mislio sam da treba da se gledamo u oči. Očigledno smo imali različita mišljenja po tom pitanju, zato je bilo tako burno. Bio je srećan kada je Totenhem izjednačio i sve to poprimilo ovo razmere“, rekao je Tuhel i dodao:

"Komentari su sad nepotrebni. Bilo je napeto. Ovo je Premijer liga. Mi smo emotivni treneri“, naglasio je Nemac.

Nemački stručnjak je rekao da je suđenje Tejlora bilo na štetu Čelsija.

"Još jedna slaba odluka sudija, na našu štetu. Moram da kažem da su oba gola Totenhema morala da budu poništena. Samo jedan tim je zaslužio pobedu, a to smo bili mi. Žao mi je momaka jer nisu dobili ono što su zaslužili”.

Trener Totenhema Antonio Konte bio je nezadovoljan Tuhelovim kritikama na račun suđenja i komentara da je njegov tim nezasluženo ostao bez dva boda.

"Znate dobro da ja nikada, nikada ne govorim o sudijskoj odluci, ali kada vidim da se drugi ponašaju ovako to me čini pomalo ljutim. Ponavljam, ne želim da komentarišem sudiju, ali nikada, nikada nisam dao komentar o suđenju u Engleskoj”, rekao je Konte.

O incident i “rukovanju” posle meča je nije hteo da doliva ulje na vatru.

Niko nikoga nije vređao, niko nije povređen. Nismo se tukli pesnicama. Za mene, ovo nije bilo ništa strašno. Proključao je, zagrejalo se, ali ništa loše nije bilo, ovo je deo igre. Obojica smo se borili za naše timove i to se dešava. Bio je to uzbudljiv meč, pa smo i nas dvojica proključali”, istakao je Italijan.

Na kraju se i našalio:

Mislim da smo uživali obojica u ovome. Sledeći put ćemo obratiti više pažnje i nećemo se rukovati, a rešićemo problem”.

Postoji mogućnost da obojica budu naknadno kažnjena. Konte veruje da se to neće destiti.

Bilo bi šteta da zbog ove situacije propustimo sledeću utakmicu. Sigurno postoji video snimak da se pogleda još jednom šta se desilo. Sigurno da nisam pacifista. Ako vidim agresivnost onda je moj odgovor agresivnost, sigurno”, zaključio je Konte.


tagovi

Tomas TuhelAntonio KonteČelsiTotenhem

Obaveštavaj me

Čelsi
Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara