Tumbaković: Dva brza gola nam potpuno poremetila koncept

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.11.18. | 17:57

Crnogorci sada moraju da brinu i opstanku u Ligi C

Solidan početak, odličnih pola sata na kraju, ali i generalno opor ukus u ustima selektora Crne Gore Ljubiše Tumbakovića posle poraza u Beogradu.

Selektor Sokolova ne krije da nije zadovoljan, posebno zato što Crnogorcima sada preti i ispadanje iz Lige C, jer u rang niže ne idu samo poslednjeplasirane ekipe već i najgora trećeplasirana iz četiri grupe.
"Prvih 20 minuta pozitivna dimenzija, ali dva primljena gola u tako kratkom periodu su nam potpuno poremetila koncept. Teško je bilo konsolidovati tim do kraja poluvremena. Onda smo napravili malu transformaciju u rasporedu igrača, sve je to posle izgledalo bolje. Popravili smo utisak i u odnosu na ono što smo videli u prvom poluvremenu i u odnosu na ono što smo videli u Podgorici", bile su prve impresije crnogorskog selektora.

Izabrane vesti

Posebno teško mu je pao način na koji su golovi primljeni. Dečije bolesti. Kontra posle kornera Crnogoraca.
"To su baš neke stvari koje su isključivo usko stručne. U samoj pripremi se bavimo tome, na naše kornere se pravi obezbeđenje, načini na koji se to radi su nam jako bliski, ali desi se ta greška... Pa onda odmah i drugi gol i koncept se poremeti. Pozitivna stvar je što kroz Ligu nacija možeš da afirmišeš neke igrače, sedmorica ili osmorica su do skora bili mladi reprezentativci, ali kad govorimo o takmičarskim utakmicama – nema opravdanja. Moramo neke stvari mnogo ozbiljnije da radimo", komentariše Tumbaković.

Šta je to selektor rekao u poluvremenu pa je Crna Gorau nastavku izgledala kao sasvim druga ekipa?
"Ništa posebno, nisam podviknuo, niti rekao nešto revolucionarno. Jedna umirujuća priča, da se vratimo u igru. Insistirali smo na tome da bar nešto pokažemo".

Sada sledi borba za opstanak u Ligi C. Crnoj Gori predstoji realna opasnost da takmičenje završe kao najgora trećeplasirana ekipa u našoj grupi.
"Znam sve, interesantno. Slovenija i Kipar su uzeli po bod... Pre ove utakmice Srbija nam je bila najvažnija, sad je to Rumunija. Tako je uvek kad nemaš rezultate. Nadam se da će nam se vratiti Tomašević i Bećiraj, ali svakako će biti teško protiv Rumunije u poslednjem kolu".

A Srbija?
"Srbija je praktično osvojila prvo mesto. Ozbiljan je favorit protiv Litvanije", decidiran je Tumbaković.


tagovi

Ljubiša Tumbaković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara