Turci opet u suzama, Nemačka dobila EURO 2024

Vreme čitanja: 1min | čet. 27.09.18. | 15:50

Nastavlja se tragedija Turaka...

Olakšanje i velika radost u Nemačkoj. Prvi put od 1988. godine ova zemlja biće domaćin Evropskog prvenstva koje će se održati 2024. godine. Na sastanku u Nionu većina članova Izvršnog komiteta UEFA glasala je za nemačku ponudu, pa je Turska još jednom ostala praznih šaka.

Čak i pre glasanja nemačka kandidatura je imala status favorita. Prošle nedelje, UEFA je objavila preliminarnu procenu svih ponuda za EURO 2024. i obelodanila da je nemačka (ponuda) u nekoliko kategorija bolja od turske. Članovi Izvršnog komiteta imali su sličan stav pa je Rejnhardu Grindelu poverena organizacija narednog EP.

Izabrane vesti

Prema planu organizatora, utakmice će se igrati na deset nemačkih stadiona: Berlin, Minhen, Dizeldorf, Štutgart, Keln, Hamburg, Lajpcig, Dortmund, Gelzenkirhen i Frankfurt. Zanimljivo, Nirnberg, Hanover, Menhengladbah i Bremen su ostali praznih šaka.

Glavni šef organizacije Evropskog prvenstva biće nekadašnji kapiten Nemačke Filip Lam.
"Kao ambasador je odradio odličan posao i verujemo da će biti još bolji u novoj ulozi", potvrdio je Grindel.

S druge strane, veliko razočaranje u taboru Turaka. Prijava koja je sadržala Istanbul kao centar i još sedam dugih gradova pod sloganom "Delimo zajedno" nije bila prva ovakve prirode. Turska je do sada čak tri puta izgubila trku za Evropska prvenstva 2008, 2012 i 2016.

Čak i njihov predsednik Redžep Tajp Erdogan, koji obožava fudbal, se u ključio u kampanju, ali džaba... Nemačka je opet pobedila.

Foto: Action Images


tagovi

Evropsko prvenstvo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara