U Humsku stiže 450.000 evra od Dominatora

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.06.19. | 12:58

Partizan dobio spor sa Rigom u „slučaju Gogua“

Kratko, nepunih godinu dana, zadržao se Sedrik Gogua u Partizanu, ali bi neočekivano mogao da mu donese fin novac skoro tri godine pošto je napustio Humsku 1.

Štoper iz Obale Slonovače, za koga su na Topčiderskom brdu govorili da je Dominator, trenutno je član letonskog Daugavpilsa, međutim, svojevoljni potpis za jedan drugi klub iz tamošnje zemlje, bez znanja crno-belih, doneće finansijsku korist osvajaču Kupa Srbije. Štos je u tome što je januara 2017, nekoliko meseci po okončanju misije u Partizanu, Riga dovela Goguu i mimo propisa potpisala sa njim ugovor.

Izabrane vesti

Usledila je tužba i presuda u korist srpskog kluba, koja bi koliko naredne sedmice mogla da ima zvaničan epilog.
Pravni tim Paritzam je već ostvario trijumf pred Sudom za sportsku arbitražu u Ženevi, na iznos od 600.000 evra. Riga se, međutim, žalila, a onda smo uzvratili kontratužbom, na iznos od 800.000 evra. Kako su predstavnici Rige shvatili da ćemo ponovo trijumfovati, umesto presuđenih 600.000, s namerom da izbegnu plaćanje 800.000, ponudili su nagodbu i isplatu 450.000 evra“, objasnio je MOZZART Sportu prof. Vladimir Vuletić, potpredsednik crno-belih.

Uveren da će i ovaj slučaj Partizan dobiti, zaključio je:
„Partizan je na ponudu Rige reagovao tako što je Letoncima dao rok do 18. juna da se izjasne da li će tog ili narednog dana isplatiti 450.000 evra. Učine li tako, nagodba je postignuta. U suprotnom, Partizan će nastaviti, uveran sam i dobiti, sudski spor, uz napomenu da je ročište zakazano za 22. jun“.

Posle Partizana i Rige Sedrik Gogua je igrao još za kazahstanski Kairat i ruski SAK iz Habarovska.

FOTO: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara