"Sramota Vojvodine"
"Sramota Vojvodine"

Ubijanje u pojam: Spartak razvalio Vojvodinu, orilo se „uprava, napolje“! Petarda kakva se ne pamti (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 26.08.17. | 22:24

Mačva iznenadila Voždovac, Pavkov opet pogodio, proradio i Purović, Mladost ubedljiva u Lučanima, preokret u Kruševcu

Sramota VojvodineKakva crna Vojvodina, kakva neutemeljena nada novosadskog kluba da može da zapreti večitima. To ne da nije za vrh tabele, to je fudbal za zvižduke koji su se čuli ove večeri sa tribina „Karađorđa“, pošto su navijači crveno-belih gnev usmerili ka čelnicima kluba posle jednog od najtežih poraza u novijoj istoriji.

Dovoljno je napisati - 0:5 u duelu sa Spartakom, u okviru sedmog kola Superlige Srbije!

Izabrane vesti

Tim Nenada Vanića izgledao je kao razbijena banda kojoj su Subotičani, tačno 363 dana posle 0:5, istom rivalu vratili milo za drago. Dvaput Đorđe Ivanović, pa dvaput i Nemanja Nikolić uništili su odbranu Lala, koju je u finišu dokrajčio rezervista Bojan Čečarić.

Koliko je Vojvodina, zapravo, bila neprepoznatljiva pokazuju dva detalja. Prvi iz 33. minuta kad je brazilski štoper Renan komičnom intervencijom praktično preverio golmana Emila Rockova i omogućio Ivanoviću da poentira, a drugi iz 72. minuta kad je napadač Stefan Mihajlović dobio crveni karton, zbog oštrog faula nad Radovanovićem.

Opšte rasulo i nezadovoljstvo navijača, posle drugog poraza u prvenstvu ove sezone.

Đorđe Ivanović, dvostruki strelac za SpartakSpartak je veličanstvenim trijumfom izbio na deobu trećeg mesta i poravano se sa Voždovcem i Radničkim iz Niša, koji su propustili da očekivanim slavljenima na domaćem terenu izbiju na lidersku poziciju, makar dok u nedelju veče 155. večiti derbi ne odigraju Crvena zvezda i Partizan.

Zmajevi su prethodno na krovu tržnog centra tukli Javor i Borac i činilo se da neće imati problema sa Mačvom, ali su im Šapčani osujetili plan i slavili 2:0. Mnogo bolje su gosti ušli u meč i poveli golom najboljeg igrača, Bojana Matića, njegovim već šestim ove sezone, čime je izbio na prvo mesto liste strelaca.

Slavlje Šapčana u BeograduU poslednjem minutu Miodrag Gemović je prvencem na elitnoj sceni overio veliki trijumf ekipe Dragana Aničića. I na ovoj utakmici viđeno je isključenje, pošto je štoper Voždovca Miloš Mihajlov isključen zbog drugog žutog kartona u 72. minutu.

Iznenađenja nije bilo u Lučanima, gde je Mladost ubedljivo savladala Borac, uz dva pogotka Miloša Trifunovića. U derbiju južne pruge Radnički je u Nišu dvaput vodio - opet je pogodio Milan Pavkov, treći put otkako se vratio iz Crvene zvezde - ali je Radnik iščupao bod zahvaljujući prvom golu iskusnog Milana Purovića otkako se vratio u naš fudbal.

Vredi istaći da je treću uzastopnu pobedu zabeležio Napredak. Posle Bačke i Borca Kruševljani su bili bolji i od Javora, posle preokreta.

SUPERLIGA SRBIJE, SEDMO KOLO

Petak:

Rad - Čukarički 0:1 (0:0)
/Mudrinski 65/

Subota

Zemun - Bačka 1:1 (1:0)
/Lasickas 37 - Šarac 89/

Voždovac - Mačva 0:2 (0:1)
/Matić 14, Gemović 90/

Vojvodina - Spartak 0:5 (0:1)
/Ivanović 33, 69, Nikolić 54 pen, 81, Čečarić 88/

Napredak - Javor 2:1 (1:1)
/Šljivić 37 pen, Vulić 61 - Karišik 23/

Mladost - Borac 4:1 (1:0)
/Trifunović 38, 55 pen, Pejović 70, Otašević 77 ag - Tripković 87/

Radnički Niš - Radnik 2:2 (1:1)
/Arsić 14, Pavkov 54 - Ivanović 40, Purović 75/

 

Nedelja

19.00: (2,40) Crvena zvezda (3,25) Partizan (3,05)

*** kvote su podložne promenama

TABELA:

(FOTO: Star sport)


tagovi

fk voždovacVojvodinaSuperligaSrbijaRadnikRadnički NišNemanja NikolićMladost LučaniMiloš TrifunovićMilan PurovićMilan PavkovMačva ŠabacJavorĐorđe IvanovićBorac Čačak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara