UEFA odlučila - Luka Modrić je najbolji

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.08.18. | 19:47

Hrvatski reprezentativac obeležio prošlu sezonu sa Realom i reprezentacijom Hrvatske

Hrvatski fudbaler Luka Modrić našao se u najužem izboru za UEFA nagradu za najboljeg igrača Evrope u prošloj sezoni, 2017./18. Glavni konkurenti su mu bili donedavni saigrač Kristijano Ronaldo i Liverpulov krilni napadač Mohamed Salah koji je odigrao sezonu iz snova.

Modrić je nagradu zaslužio titulom u Ligi šampiona - koju je osvojio i Ronaldo,  a ponajviše činjenicom da je bio kapetan i pravi vođa hrvatske reprezentacije koja je ovog leta došla do finala Mundijala u Rusiji.

Izabrane vesti

Sa druge strane, statistika u LŠ sjajnog Portugalca koji je pojačao redove Juventusa ovog leeta, bila je takođe fascinantna. U 13 nastupa u ovom takmičenju, Ronaldo je upisao 15 pogodaka i tri asistencije dok je u 27 utakmica odigranih u Primeri dao 26 golova. Ipak, ni njemu ni Mohamedu Salahu sjajni učinci nisu bili dovoljni za naslov najboljeg igrača Evrope.

Sjajni Egipćanin je odigrao fantastičnu premijernu sezonu u dresu Liverpula, koji je predvodio do finala LŠ sa 10 golova i pet asistencija, dok je u Premijer ligi upisao rekordna 32 pogotka u 36 utakmica.

Osim nagrade za najboljeg igrača, dodijeljene su nagrade za najboljeg vratara, stopera, veznjaka i napadača.

Najbolji golman je čuvar mreže Real Madrida, Kejlor Navas, dok je njegov saigrač Serhio Ramos zaslužio nagradu za najboljeg defanzivca u LŠ prošle sezone. Najbolji napadač je – ko drugi nego Kristijano Ronaldo.

Počasnu nagradu UEFA dobio je bivši fudbaler Mančester Junajteda, Real, Milana i PSŽ-a Dejvi Bekam, za doprinos fudbalu i humanitarni rad.

Foto: Action images


tagovi

UEFALuka ModrićKristijano RonaldoMohamed Salah

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara