Ukrajina zvanično precrtala Timoščuka: Doživotna zabrana rada, oduzeta mu licenca i sva priznanja

Vreme čitanja: 1min | pet. 11.03.22. | 16:42

Bivšem prvotimcu Šahtjora, Zenita i Bajerna biće oduzete sve sportske titule u Ukrajini, a biće izbrisan i iz svih nacionalnih registara

Legenarni fudbaler Ukrajine Anatolij Timoščuk zvanično je precrtan od strane ukrajinskog fudbalskog saveza, nakon što nije javno osudio rat Rusije protiv njegove zemlje.

Bivši reprezentativni kapiten nije se izjašnjavao o ratu, niti je dao otkaz na mesto pomočnika u Zenitu. Bivšem prvotimcu Šahtjora, Zenita i Bajerna biće oduzete sve sportske titule u Ukrajini, a nekada odlični vezista biće izbrisan iz svih nacionalnih registara.

Izabrane vesti

Timoščuk je rekorder svoje zemlje sa 144 nastupa u državnom timu, igrao je četvrtfinale Svetskog prvenstva 2006. godine, a tri puta je biran i za najboljeg igrača svoje zemlje. Po svemu sudeći biće mu oduzeta sva ta priznanja.

Timoščuk se nije javno oglašavao od od početka rata 24. februara, što su njegovi nekadašnji zaigrači iz državnog tima, ali i neki sadašnji reprezentativci, javno osudili. Međutim, ništa se ni nakon najave žestokih sankcija prema njemu nije promenilo.

Timoščuk je rođen u Lucku, gradu na zapadu Ukrajine. U karijeri je bio tri puta šampion svoje zemlje sa Šahtjorom, uz tri osvijena kupa. Karijeru je završio u kazahstanskom Kairatu 2016. godine, a od 2017. godine je pomoćni trener u Zenitu.


tagovi

Anatolij Timoščuk

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara