Uroš Matić u Austriji

Vreme čitanja: 1min | čet. 24.05.18. | 20:51

Bečki velikan ima prililku da otkupi srpskog igrača po isteku jednogodišnje pozajmice

Srpski vezista Uroš Matić prešao je u Austriju iz Beča na jednogodišnju pozajmicu. Fudbaler koji je pod ugovorom sa danskim Kopenhagenom predstavljen je danas u novom klubu, gde je stavio paraf na jednogodišnju saradnju, uz veliko zadovoljstvo čelnika autrijskog giganta.

Matić (27) je u Kopenhagen stigao u januaru 2017. godine nakon odličnih igara u Šturmu za obeštećenje od 3.000.000 evra, a prošle sezone odigrao je 25 mečeva u dresu danskog velikana i postigao četiri gola.

Izabrane vesti

Čelnici Austrije dobro su upamtili igre srpskog fudbalera u dresu klub iz Graca i očekuju da će ih ponoviti naredne sezone.
„Matić je još u Šturmu pokazao kakav je igrač i verujemo da će u Austriji igrati važnu ulogu. On je pravi lider, ima odlične fizičke i tehničke osobine, a iznad svega je sjajna ličnost”, rekao je sportski direktor Austrije Franc Volfart.

Zadovoljstvo nije krio ni sam Matić.
„Austrija je klub sa dugom tradicijom. Razgovori sa trenerom i sportskim direktorm su bili veoma pozitivni i obećavali su od samog početka. Stadion zaista izgleda sjajno i radujem se utakmicama na njemu”, rekao je Matić.

Velikan iz Beča nakon pozajmice ima mogućnost otkupa srpskog igrača, koji je profesionalnu karijeru započeo u Košicama, potom bio u Benfici, Bredi i pomenutom Šturmu.

Foto: Screen shot


tagovi

Uroš Matić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara