Galgenvard stadion
Galgenvard stadion

Utreht nikad neće pokleći (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 31.03.19. | 16:28

Na Galgenvard stadionu 3:2

Rezultat u drugom planu, mada u Uhtrehtu nikako ne vole velikane holandskog fudbala, Ajaks pre svega, ali ništa lepše emocije ne gaje ni prema Fajenordu. Danas je, međutim, fokus bio na obeležavanju tragedije od pre dve nedelje. Galgenvard stadion oprostio se od četvoro stradalih u terorističkoj pucnjavi u tramvaju u Utrehtu. Četiri baklje simbolizovale su sve stradale, brojnim transparentima fudbalski fanatici pokušali su da sugrađanima podignu samopouzdanje.
Utreht nikad neće pokleći“, pisalo je na jednom uoči pobede od 3:2 do koje je Utreht stigao tek zahvaljujući golu Tima Letsherta u petom minutu sudijske nadoknade.

Da poklekne danas nije hteo ni Fajenord, ali prosto nije mogao protiv, ne Utrehta, već svog golmana Keneta Vernera. Nekadašnji golman Ajaksa - iz Amsterdama su ga proterali baš zato što je bio previše nepredidiv, mogao je da odbrani munju, pa da sekund kasnije ispusti balon iz ruke – prvo je Urbiju Emanuelsonu ostavio potpuno nezaštićen ugao kod slobodnjaka sa 20 metara, da bi zatim u 60. minutu loptu prosto predao Žan-Kristofu Baebeku, koji je proigrao Sandera van der Streka za 2:0.

Izabrane vesti

Činilo se tada da Fajenordu nema spasa, da će Utreht upisati prvenac na Galgenvardu još od 3. februara, ali u holandskom fudbalu nije kraj dok sudija ne odsvira. Prvo Sem Larson, pa vanvremenski Robin Van Persi, koji je započeo i akciju za prvi gol gostiju iz Roterdama. Za ovaj drugi bi prosto morao da zahvali Utrehtovom golmanu Davidu Jensenu. Nekad je teško i poverovati ko sve brani u tako dobrom prvenstvu kakvo je holandsko.

Avaj, ni tu nije bio kraj, jer Verner je bio odlučan u nameri da potvrdi da je u evropskom fudbalu malo luđih golmana. Mada kod ovog poslednjeg gola ne možemo svu krivicu da prebacimo samo na njega, jer zakazala je kompletna odbrana gostujućeg tima. Samo što nije lako suzdržati emocije kad vidiš ovako nonšalantno kretanje golmana. Kreni bar na nju, možda ćeš nešto i da uradiš! Verner je bio nemi posmatrač u još jednom neuspehu Đovanija Van Bronkhorsta. Fajenord ostaje na četvrtom mestu, mada nije to ni toliko bitno, jer odavno u Roterdamu znaju da će sezonu završiti u baražu za Ligu Evrope. Problem je samo što Van Bronkhorst, čovek koji je pre dve sezone vratio titulu u Roterdam posle 18 posnih godina, očigledno više ne može da povrati red u ekipu. Nije ni čudo što je Fajenord već objavio da će ga na leto na klupi zameniti legendarni Jap Stam, trenutno šef struke PEC Zvolea.

Inače, Stamov tim je igrao u istom terminu i deklasirao Emen sa 3:0. Pitanje opstanka teško da će se više postavljati u Zvoleu.

EREDIVIZIJA - 27. kolo:

Subota

Den Hag - Vitese 3:3 (2:3)
/Beker 7, Imers 31, 76 - Bejutink 21, 27, 43/

Viljem Drugi - Fortuna Sitard 3:2 (1:1)
/Isak 44, 58, 61 - Novaković 32, Ninaj 53/

De Grafšap - Herakles 1:2 (1:0)
/Benšop 16 - Kuvas 66, Duarte 70/

AZ Alkmar - Groningen 1:0 (0:0)
/Vlar 70/

Herenven - Ekscelzior 1:0 (0:0)
/Van Amersfort 90/

Nedelja

Breda - Venlo 1:1 (0:1)
/Lej 66 – Mlapa 14/

Utreht - Fajenord 3:2 (1:0)
/Emanuel 33, Van de Strek, Letshert 95 – Larson 64, Van Persi 75/

Zvole - Emen 3:0 (2:0)
/Van Kroj 3, Taj 45, 90/

16.45 (1,70) Ajaks (4,00) PSV (4,70)

(FOTO: Reuters)


tagovi

Urbi Emanuelson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara