Van Gal udario na Mesija: Zapitaj se zašto četiri sezone nisi osvojio Ligu šampiona!

Vreme čitanja: 3min | pon. 24.06.19. | 14:33

Holandski trener kaže da je Leo individualac i da ne igra za tim!?

Četiri pehara Lige šampiona pored imena Lionela Mesija. Deset trofeja La Lige, šest Kupa kralja, španske i evropske superkupove da ne računamo, golove ako bismo krenuli da brojimo zavrtelo bi se u glavi, a opet nekima nije dovoljno da Argentinca uzdignu na pijadestal, pa se tako pod stare dane javio Luj van Gal da pametuje i kaže kako as Barselone nije timski igrač!?

Već da tera loptu za sebe.

Izabrane vesti

Proslavljeni holandski stručnjak, od marta ove godine zvanično u penziji, opelo je po Mesiju, tvrdeći da za zanimaju samo lični uspesi.
Koliko je Barselona puta osvojila Ligu šampiona sa onim za koga kažu da je najbolji igrač sveta? Pogledajte i Nejmara, koliko je on uzeo istih takvih pehara, a pričaju da je jedan od najboljih na planeti? Sve su to dobri individualnci, ali ne i timski igrači. Verujem da je fudbal kolektivni sport i da u njemu ništa nije tako važno kao što je timski igrač“, oštar je Van Gal u intervjuu za španski El Pais.

Od pomenuta četiri pehara Lige šampiona Mesi je jedan uzeo kad je tek bio tinejdžer, a Ronaldinjo tata na terenu (2006), naredna dva pod palicom Pepa Gvardiole kad je bio na vrhuncu moći (2009, 2011), a završni 2015. u Berlinu, dok je na klupi sedeo Luis Enrike. Posle toga - ćorak.
Mesi bi trebalo da se zapita kako je moguće da toliko dugo, već četiri sezone, nije osvojio najvažniji pehar u klupsko fudbalu. Sviđa mi se Leo kao individualac, njegova statistika je zadivljujuća, sve mi se to dopada, ali ako ne osvojite Ligu šampiona četiri uzastopne godine trebalo bi, kao kapiten, da se zapitate zašto je tako, zašto vaš tim nije uspešan u Evropi. Pritom, Barsa ima sjajnu ekipu, ne možete reći da su Ivan Rakitić, Felipe Kutinjo, Vidal, Artur ili Đordi Alba loši igrači ili da je Ter Štegen loš golmana. Mislim da je Mesi odgovoran za ovo što se dešava u Barseloni“.

Van Gal je zapazio i promenu u načinu na koji se Leo Mesi odnosio prema klubu nekad i sad.
„Dok je igrao za Barselonu, Nejmar je bio u službi Lea Mesija. Nisam protiv Brazilca, veliki je igrač, ali ni on ne igra za tim. A ja verujem u suprotno. Na primer u Barseloni, imate 30 igrača i svi moraju da se prilagode Mesijevom stilu, umesto da bude suprotno. Pep Gvardiola je na Nou Kapu gledao isključivo korist tima, tako što je naterao Lea da prihvati njegov plan. Svi treneri posle njega su radili suprotno, previše su se prilagođavali Mesiju, umesto da su štitili timski duh“.

Kad su u pitanju igrači koje ceni izdvojio je jedno ime.
Za mene je Džejms Milner jedan od najboljih timski igrača na svetu. U Ligi šampiona bio je i levi bek i zadnji vezni. Sjajno je to šta radi na terenu u 33. godini života“, dodao je Holanđanin, Luj van Gal.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara