VAR spasao Totenhem u 92. minutu, svađali se Aguero i Gvardiola (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 17.08.19. | 20:27

Pepov pomoćnik Mikel Arteta morao da stane između dvojice aktera kako bi sprečio fizički obračun

Postoji ta, sada već kultna izjava čuvenog komentatora Zvonka Mihajlovskog sledeće sadržine: "Statistika je kao bikini, pokazuje sve, a ništa ne otkriva".

Upravo ta rečenica, izgovorena pre više od tri decenije, mogla bi tako lako da se upotrebi na ishod derbija drugog kola Premijer lige koji su na Etihadu odigrali Mančester Siti i Totenhem. Konačni rezultat bio je 2:2, a statistika kaže da je Siti na kraju imao preko 30 upućenih šuteva ka golu Uga Lorisa, dok je Totenhem živu glavu izvukao iz dva pucnja u metu, a ukupno tri prema mreži koju čuva Ederson! Verovatno knjiški primer kako dominacija jednog tima može da bude potpuno nevažna, čak i anulirana kada se pomešaju malo sreće i voljni momenat. Na kraju je Pevce od izvesnog poraza spasao i VAR sistem! U 92. minutu Gabrijel Žezus uspeo je da zatrese mrežu i do ekstaze dovede tribine Sitijevog doma, ali je arbitar Majkl Oliver uvažio sugestiju kolega iz VAR sobe, pošto se na ponovljenom snimku videlo da je Ejmerik Laport igrao rukom pre nego što je Žezus odradio posao.

Izabrane vesti

Potpuna deža-vi situacija! Jer, setimo se da je i u prošlosezonskom četvrtfinalu Lige šampiona Totenhem od eliminacije spasao takođe VAR!

London će narednih dana klicati Mauriciju Poketinu zbog odluke da sa klupe uvede Lukasa Mouru! Brazilac je postao talija Pevaca, a posle onih minijatura u revanš meču polufinala Lige šampiona protiv Ajaksa, zatresao je mrežu Sitija u istom minutu kada je utrčao na teren umesto Erika Lamele. Tačnije, posle samo 19 sekundi!

Dok Pevci mogu da bude zadovoljni rezultatom, u Mančesteru će goreti vatra zbog detalja kada su Serhio Aguero i Pep Gvardiola ušli u žustru raspravu nedugo pošto je Moura matirao nedovoljno spremnog i koncentrisanog Edersona. Svedoci dešavanja kraj aut-linije tvrde da bi ljudi koji znaju da čitaju s usana mogli da zarade ogroman novac na „prevodu“ izgovorenih reči u tom momentu, jer navodno - nisu bile nimalo prijatne. Da se zaista nešto kuvalo pokazuje i to da je Pepov asistent Mikel Arteta morao da stane između dvojice aktera kako bi sprečio fizički obračun. Kasnije su se, kamere su to i zabeležile, Aguero i Gvardiola izmirili, čak i poljubili u obraz...

Do momenta kada je Moura još jednom poravnao rezultat, Siti je delovao kao mašinerija koja će Totenhemu strpati bar pet golova do kraja! Napadi su se ređali kao na traci, Siti je mleo Pevce, a sve zahvaljujući bravurama Kevina de Brujnea. Strašni Belgijanac ponovo je preuzeo dirigentsku palicu u Sitiju, a svaka njegova lopta imala je oči! Tako su i došle obe asistencije - prvo Rahimu Sterlingu u 20, onda i Serhiju Agueru u 35. minutu. I pored toga što je Erik Lamela iskoristio prvi od dva Edersonova momenta lošeg postavljanja, sve je mirisalo na torpedovanje gostiju iz Londona. 

Umesto toga došla je kazna za sve, apsolutno sve promašaje! Siti je u uvodnih deset minuta drugog poluvremena razbio Totenhem i uputio bar pet-šest šuteva ka Lorisu, ali kada nijedna lopta nije prošla, Moura je ohladio plavi deo Mančestera...

PREMIJER LIGA – 2. KOLO

Subota
Arsenal - Barnli 2:1 (1:1)
/Lakazet 13, Obamejan 64 - Barns 43/
Norič - Njukasl

Aston Vila - Bornmut 1:2 (0:2)
/Luiz 71 - King 2pen, Vilson 12/

Brajton - Vest Hem 1:1 (0:0)
/Trosar 65 - Ćićarito 61/

Everton - Votford 1:0 (1:0)
/Bernard 10/

Sauthempton - Liverpul 1:2 (0:1)
/Ings 83 - Mane 45+1, Firmino 71/

Mančester Siti - Totenhem 2:2 (2:1)
/Sterling 20, Aguero 35 – Lamela 23, Lukas 56/

Nedelja
15.00: (2,70) Šefild junajted (3,00) Kristal Palas (2,85)
17.30: (1,75) Čelsi (3,60) Lester (4,90)

Ponedeljak
21.00: (3,10) Vulverhempton (3,20) Mančester junajted (2,40)

Napomena: Kvote su podložne promenama


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara