Važno je samo ne izgubiti

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.06.19. | 13:39

Peruu i Brazilu bi trebalo da je i bod dovoljan za plasman u nokaut fazu Kopa Amerike

Prva sedmica Kopa Amerike donela je nekoliko iznenađujućih rezultata, čak je i glavni favorit za titulu Brazil bio među onima koji su vam obarali tikete. Domaćin šampionata lako je na premijeri savladao Boliviju, ali je u sledećem kolu morao da se zadovolji samo bodom protiv Venecuele sa kojom je i Peru odigrao nerešeno, a ni na jednom, ni na drugom meču nije bilo golova.

Kako su rivali izjednačeni na tabeli, dok Venecuela ima dva boda manje, jasno je koliko je važan okršaj Perua i Brazila u okviru 3. kola Grupe A. Poraženi je u opasnosti da ostane bez nastavka takmičenja (dalje idu po dve najbolje selekcije iz svake grupe i dva najbolja trećeplasirana tima).

Izabrane vesti

Istina, Titeovi izabranici postigli su tri gola na meču odigranom druge runde, ali je svaki od njih poništen posle konsultacija sa VAR tehnologijom. Međutim, od ekipe sa toliko individualnog kvaliteta ipak se očekivalo da se sa više uspeha nosi sa bunkerom protivnika. I dalje su domaćini bez primljenog gola, ali i sa samo četiri boda na kontu i četvrtfinale nije osigurano. Brazilci su razočarani remijem sa Venecuelom i zato će protiv Perua da budu posebno oprezni. Selektor Tite je priliku dao Arturu umesto Fernandinja u odnosu na prvo kolo i nije se pokazalo kao dobro rešenje. Sada bi priliku mogao da dobije Everton umesto Neresa, dok bi i Gabrijel Žezus konačno mogao u špic napada.

Peruanci su protiv Bolivije pokazali da imaju mentalnu snagu jer su posle vođstva rivala potpuno preokrenuli, ali to im neće puno značiti ukoliko Selesao bude imao svoj dan. Nije počelo onako kako su priželjkivali i prvi su primili gol. Uspeli su da izjednače u samom finišu prvog poluvremena preko veterana Paola Gerera, da bi u drugom poluvremenu još jedan veteran Džeferson Farfan, doneo potpuni preokret. Duboko u sudijskoj nadoknadi je rezervista Edison Flores postigao i treći pogodak, koji može da bude veoma važan zbog gol-razlike na kraju. Jedina promena u sastavu je bio Polo u veznom redu, umesto Gonzalesa. Sada bi mogao da igra isti sastav, ili možda uskoči pomenuti vezista Flores.

KOPA AMERIKA, 3. KOLO

Grupa A

Subota
21.00: (7,00) Bolivija (4,10) Venecuela (1,50)
21.00: (9,00) Peru (4,60) Brazil (1,38)

Grupa B

Nedelja
21.00: (2,85) Kolumbija (2,85) Paragvaj (2,85)
21.00: (10,5) Katar (5,70) Argentina (1,28)

Grupa C

Utorak
01.00: (2,15) Ekvador (3,40) Japan (3,40)
01.00: (3,35) Čile (3,20) Urugvaj (2,25)

*** kvote su podložne promenama

FotoReuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara