""
""

Večeras slavi Gibraltar! Brendan Rodžers će imati zanimljiv debi (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | sre. 06.07.16. | 22:54

Autsajder napravio iznenađenje u kvalifikacijama za Ligu šampiona

Dok je u fokusu cele fudbalske Evrope bilo polufinale EP između Portugalije i Velsa, na samom jugu pirinejskog poluostrva se slavio veliki uspeh u kvalifkacijama za Ligu šampiona.

Izabrane vesti

Šampion Gibralatara se plasirao u drugo kolo kvalifikacija za elitno klupskom takmičenje. Linkoln je savladao estonskog prvaka Floru 2:0 i nadoknadio poraz 1:2 iz Talina čime je zakazao dvomeč u drugom kolu sa Seltikom. Biće to najveći klupski spektakl ikada viđen u ovoj maloj zemlji.

Linkoln je tako ponovio uspeh od prethodne sezone kada je u prvom kolu eliminisao prvaka Andore, pa potom ispao od danskog Midtjilanda. Sada su im šanse još manje, ali su dokazali da nisu na samom dnu fudbalske lestvice u fudbalskoj Evropi i napravili veliki uspeh.

Za Linkoln uglavnom igraju amateri, poput lokalnih policajaca ili vatrogasaca. Čak i neki igrači futsala. Ali i nekoliko igrača sa solidnim fudbalskim iskustvom. Golman Navas je branio za Tenerife, Kordobu, Kadiz. Portugalac Livramento je igrao za Boavistu, Rio Ave, B tim Benfike, Slaviju iz Sofije, dok je Antonio Kalderon bio član španskih niželigaša i poljskih prvoligaša.

Sada sledi dvomeč sa Seltikom na čijoj klupi će u zvaničnim mečevima debitovati Brendan Rodžers.

(FOTO: Action images)


tagovi

ŠkotskaSeltikLinkolnLiga šampionaKvalifikacije za LŠgibraltarEvropaBrendan Rodžers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara