Verner ide u Bajern! Nedoumica - transfer sad ili narednog leta bez obeštećenja?

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.07.19. | 22:18

Bavarci još nisu odlučili šta da rade s napadačem Lajpciga

Sledeći klub Tima Vernera definitivno će biti minhenski Bajern!

Posle meseci razvlačenja, pregovora, razmišljanja i neodlučnosti napadač Lajpciga izabrao je minhenski Bajern pre Dortmunda i Liverpula i što se njega tiče prelazak u redove nemačkog šampiona je gotova stvar, tvrdi list Sidvest Pres, obavešten preko svojih insajdera iz kluba.

Izabrane vesti

Ono što je u ovom trenutku jedina nedoumica tiče se Bajerna i odluke sportskog sektora da li da Nemca dovedu odmah ili da sačekaju naredno leto kada će Verneru isteći ugovor s Lajpcigom. To će najviše zavisiti od toga da li će Bajern uspeti u nameri da dovede Leroja Sanea ovog leta i za koju sumu novca. S Ostrva stižu informacije da je Bajern konačno otpočeo zvanične pregovore s Mančester Sitijem za 100.000.000 evra vrednog Sanea i da ekspediciju iz Minhena predvodi sportski direktor Hasan Salihamidžić koji je od svojih poslodavaca dobio jasne instrukcije da se ne vraća bez Saneovog potpisa! 

TRANSFERI UŽIVO - petak, 26. jul

Ako se to zaista i dogodi, Bajern će gotovo izvesno sačekati jun 2020. godine kako bi aktivirao Vernerov ugovor. Tako će Bajern ponoviti ono što je pre šest godina uradio sa Robertom Levandovskim, kada je s poljskim golgeterom unapred dogovorio transfer u julu 2014, pa je ovaj praktično sezonu proveo u Dortmundu znajući da će napustiti Vestfalen i preći u redove najljućeg protivnika. 

Oko sudbine Tima Vernera pojavile su se razne priče i spekulacije. Od toga da ga je Dortmund jako želeo u svojim redovima, ali da je Lajpcig glatko odbio dve zvanične ponude, preko toga da mu je Jirgen Klop postavio ultimatum da se odluči da li želi na Enfild, ali Verner je sve vreme čekao poziv Bajerna. Čak se šuškalo i to da odgovorni u Bajernu, počev od direktora Salihamidžića nisu sigurni u Vernerove kvalitete, do toga da će ipak propustiti šansu da ga potpišu, što je na trenutak otvorilo mogućnost Lajpcigu da mu ponudi novi ugovor. Ali, Verner je i to odbio nadajući se da će se u Bajernu odlučiti za njega i izgleda da su ga izabrali! 

Ipak, problem je u tome što priču o Verneru ne donosi dobro upućeni novinar Kristijan Falk, specijalizovan za praćenje Bajerna, niti Bild, kategorički dobro upućen u dešavanja na Alijanc areni, već novina iz Ulma. Ali, s obzirom da je to glavna priča pomenutog izvora u ovom trenutku i da važi za jedan od pouzdanijih u ostalim društvenim sferama, greške ne bi trebalo da bude. 

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara