Vladimir Vuletić: Brutalno nas gaze, ali im neće proći, sledi carski rez bez epidurala

Vreme čitanja: 3min | čet. 11.07.19. | 12:05

Čelnik Partizana govorio o FSS i priznavanju Zvezdine titule iz 1946.

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Slovenije)

Nastavlja Partizan pravnu borbu kako bi Crvenoj zvezdi osporio priznavanje titule iz 1946. Tema je stara i dobro poznata, a novu dimenziju dobila je pre dva dana, pošto je u Humsku 1 stigla odluka Fudbalskog saveza Srbije kojom se potvrđuje da je crveno-belima na skupštini ove organizacije 14. maja dodeljen trofej nacionalnog ranga star više od 70 leta.

Izabrane vesti

Tad su 44 delegata glasala za, šestorica su bila protiv, desetorica uzdržanih. A, jedna od najvećih zamerki crno-belih je što se odluka, kako kažu, od njih krila bezmalo dva meseca.
Odluka rađa nedoumice i sumnje u namere i tenzije koje u celini može da proizvede. Sumnje su mnogobrojne“, uverava prof. dr Vladimir Vuletić, potpredsednik Partizana. „Dobili smo kopiju, ne i formalnu odluku. Potpisao ju je izvesni Edo Janjević, bar tako može da se pročita u dopisu koji nam je stigao. Sve to 15. maja, dan posle skupštine FSS. To je bitno zato što je Partizan još 29. maja, tačno dve sedmice posle zasedanja, tražio da mu se odluka dostavi, kao zainteresovanoj strani. A ona je izrađena istoga dana, 14. maja, već sledećeg ju je primio izvesni Edo Janjević“.

Cela zbrka nastala je, zapravo, oko datuma, pa Vuletić ukazuje da mu nije jasno kako je jedna strana dopis dobila sutradan, posle sednice FSS, a druga tek 9. jula.
Četiri puta sam razgovarao sa predsednikom Komisije za pravna pitanja Dejanom Šuputom, rekao mi je da ne može ništa da uradi. Ovde stoji da je odluka izrađena 14. maja, da ju je Edo Janjević primio 15. maja, a Partizan 9. jula. Šta je opredelilo FSS da 'odluku nedonošče' krije, ne objavljujući je u 'Fudbalu' i krije od Partizana uprkos zvaničnom zahtevu - procenite sami“.

U Partizanu, nezvanično, smatraju da je odluka antidatirana..
Ko je Edo Janjević? Zašto je dobio odluku 15. maja? Stičem utisak da je to neko iz Crvene zvezde, ko je odluku primio kako bi bila konačna i kako bi Zvezda mogla da koristi novi grb sa tri zvezdice, ali deluje mi da u Evropi to nije prošlo. Zašto je Partizanu isticano da odluka još nije izrađena. Generalni sekretar FSS u privatnoj korespondenciji je 4. jula poslao poruku'šaljemo vam odluku sutra', stigla je tek 9. jula. Šta je sprečavalo FSS gotovo mesec dana ne trepne ako je otet i učini gest koji je učinio Edi Janjeviću“.

U zaključku na ovu temu, čelnik crno-belih najavljuje da će klub podneti tužbu, verovatno, Osnovnom sudu u Beogradu.
Oni koji su se nadali da mogu da se ponašaju bahato i neuko moraće da se suoče sa činjenicom da ovo proći neće. Porođajne muke ovom odlukom nisu završene, čeka nas carski rez i to bez epidurala. Partizan će prići ovom slučaju rečima Jaše Tomića: „Neka je proklet svako ko hoće rata lakomog, pustog i voli krv, ali neka je proklet i onaj koji rata neće, kad ga gaze brutalno kao sitnu crv“, dodao je Vladmir Vuletić.

Foto: FK Partizan


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara