©Reuters
©Reuters

Vlahović ponovo rešeta, a sa njim i Kostić: Juve na srpski pogon protutnjao kroz Salerno (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 07.02.23. | 22:42

Stara dama ubedljivo savladala Salernitanu i vratila se na pobednički put

Ponovo vlada mir u svlačionici Juventusa. Ekipa Masimilijana Alegrija vratila se na pobednički put, a tmurne oblake iznad Alijanc stadiona rasterao je srpski tandem Dušan VlahovićFilip Kostić koji se potpisao ispod sva tri gola na gostovanju Salernitani u poslednjem meču 21. kola Serije A - 3:0 (2:0).

Ima Alegri ogroman razlog za zadovoljstvo. Partijom u Salernu Dušan Vlahović je potvrdio da je onaj stari i da je povreda definitivno iza njega. Sa dva gola u mreži Granate (pride i jednom asistencijom) prekinuo je golgeterski post u Seriji A dug tri i po meseca i po prvi put se u aktuelnoj sezoni upisao u strelce izvan Torina. Usput prekinuo mini-seriju Juventusa od tri meča bez pobede u prvenstvu. Trijumfom u Salernu Stara dama se primakla sredini tabele mada je i dalje daleko od mesta koje vodi u Evropu pošto za šestoplasiranim Milanom zaostaje 12 bodova.

Izabrane vesti

Na večerašnjim golovima Vlahović delimično može da se zahvali vezisti domaće ekipe Hansu Kaviljiji, fudbaleru na pozajmici u Salernitani baš iz Juventusa. Italijan je idealnu priliku da se dokaže Alegriju, ali kao da je zaboravio da od januara ne nosi crno-beli dres te umesto da odmogne, 22-godišnji Kaviljija je pogurao Juventus do trijumfa.

Prvo skrivljenim penalom nad Fabiom Miretijem sredinom prvog poluvremena, potom i poprečnim dodavanjem na svojoj polovini. U obe situacije surovo ga je kaznio Vlahović. Doduše, jedanaesterac iz 26. minuta je bio predviđen za Anhela Di Mariju, ali je argentinski fudbaler pokazao da u svlačionici torinskog kluba vlada odlična atmosfera i prepustio loptu srpskom reprezentativcu, a ovaj uz pomoć stative savladao Giljerma Očou.

(Prvi gol Vlahovića pogledajte OVDE, a drugi OVDE)

Pride je srpski napadač upisao i asistenciju, drugu u prvenstvu ove godine. Istina, slučajnu, ali mu se svakako piše. U pokušaju da u finišu prvog dela donese komforniju prednost ekipi - što će uraditi na samom početku nastavka - Vlahović je slabo uhvatio volej, ali je srećom Filip Kostić pratio akciju i sa sedam metara vrhom kopačke ćušnuo loptu između Očoe i Žuniora Sambije, postigavši tako svoj drugi gol za Juventus od letošnjeg dolaska iz Ajntrahta.

(Gol Kostića pogledajte OVDE)

Poželeo je Vlahović u 53. minutu da se oduži Di Mariji za to što mu je ovaj u prvom poluvremenu prepustio penal, ostavio mu je povratnu loptu na ivici šesnaesterca, ali je popularni El Fideo zatresao prečku. U finišu meča i rezervista Mojze Ken je uzdrmao stativu pa Juventusu ostaje žal jedino za ubedljivijom pobedom.

SERIJA A - 21. KOLO

Subota

Kremoneze - Leče 0:2 (0:0)

/Baskiroto 59, Strefeca 68/

Roma – Empoli 2:0 (2:0)

/Ibanjez 2, Ejbraham 6/

Sasuolo - Atalanta 1:0 (0:0)

/Lorijente 55/

Nedelja

Specija - Napoli 0:3 (0:0)

/Kvarachelija 47p, Osimen 69, 73/

Torino - Udineze 1:0 (0:0)

/Karamo 49/

Fjorentina - Bolonja 1:2 (1:1)

/Orsolini pen 14, Poš 47 - Saponara 19/

Inter - Milan 1:0 (1:0)

/Martinez 34/

Ponedeljak

Verona - Lacio 1:1 (0:1)

/Engonge 51 - Pedro 45/

Monca - Sampdorija 2:2 (1:1)

/Petanja 34, Pesina 99 - Gabijadini 12, 58/

Utorak

Salernitana - Juventus 0:3 (0:2)

/Vlahović 26pen, 47, Kostić 45/



tagovi

Dušan VlahovićJuventusSerija AFilip KostićSalernitana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara