Sa prethodnog duela Vojvodine i Partizana u Novom Sadu (© MN Press)
Sa prethodnog duela Vojvodine i Partizana u Novom Sadu (© MN Press)

Vojvodina ekipno bolja od Partizana, ali su stranci prednost crno-belih

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.04.21. | 09:02

Ljubomir Vorkapić pred polufinale Kupa Srbije

I srce i šanse na – pola. Igrao je Ljubomir Vorkapić i za Vojvodinu i za Partizan, te pred polufinalni susret Kupa Srbije ne može da odredi koga će pre da podrži, baš kao što nijednom od dva jedina srpska kluba čije je dresove nosio ne daje prednost u proceni ko će probiti na završni stepenik borbe za trofej.

Nekadašnji napadač, kasnije menadžer, raduje se susretu na novosadskom „Karađorđu“ (sreda, 19.05) i ističe da su gosti bolji pojedinačno, a domaćini timski.

Izabrane vesti

„Partizan ima bolje individualce, ali je Vojvodina kompaktnija kao ekipa. Moguće je da neko od igrača crno-belih blesne, usmeri susret i tako pomogne timu da pobedi, ali nikako ne bi s uma trebalo da se smetne činjenica da crveno-beli imaju čvrst i iskusan sastav, sposoban da uspešno iznese teret kakav ovakav duel nosi. Zbog toga su šanse 50:50“, smara Vorkapić u razgovoru za Sportski žurnal.

Polufinale Kupa Srbije, sreda, 19.05: (4,20) Vojvodina (3,45) Partizan (1,90)

Prethodni duel Voše i Partizana, pre dva meseca u Humskoj, rešio je Takuma Asano (dva gola u pobedi sa 2:0), a osim Japanca uzdaju se Grobari još u Bibarsa Natha i Sejdubu Sumu...

„Stranci su velika prednost Beograđana, veliki plus, od njihovog ulalska u utakmicu zavisiće mnogo toga. Ukoliko budu dobro ušli u meč imaće Vojvodina problem. S druge strane, prednost novosadske ekipe vidim u činjenici da igra na domaćem terenu, kao i u tome da je već pokazala da bez problema može da savlada crno-bele“.

Kad je reč o stratezima...

„Aleksandar Stanojević je dobar i dokazan trener, ne samo u našoj ligi, o njemu imam pozitivno mišljenje. Opet, Nenad Lalatović je ostvarivao pozitivne rezultate bez obzira u kom je klubu radio. To najbolje govori o njemu“.

Ljubomir Vorkapić i Ivan Tomić (© Star sport)Ljubomir Vorkapić i Ivan Tomić (© Star sport)

Dakle, odlučiće nijanse.

„Voleo bih, a znam da je nemoguće, da pobede i jedni i drugi. Ponikao sam u Vojvodini, napravio karijeru i potom otišao u Partizan. On mi je otvorio mogućnost odlaska u inostranstvo i zarade novca. Oba kluba ne delim, za oba sam vezan“.

Za kraj Ljuba Vorkapić se osvrnuo na rad sa mlađim kategorijama lanjskih finalista Kupa Srbije. Najpre o Parnom valjku...

Činjenica je da Partizan ima najbolju omladinsku školu, u srpskom fudbalu sa crno-belima niko po tom pitanju ne može da se meri. Svake godine iznedri dvojicu, trojicu igrača ozbiljnog kvaliteta, što najbolje potvrđuje podatak u koje inostrane klubove kasnije odlaze i za koju cenu. Najbolji primeri su Dušan Vlahović i Strahinja Pavlović“.

... Zatim o Voši.

Unazad nekoliko godina nije se pojavilo nijedno dete koje je odigrali ozbiljniju ulogu u prvom timu. Mirko Tošić poseduje ogroman kvalitet, ali je imao mnogo problema s povredama i dugo nije igrao. Dejan Zukić obećava. Crveno-beli bi trebalo da imaju više mladih u prvom timu, doneli bi kvalitet, a jednog dana i novac od transfera“.


tagovi

Ljubomir VorkapićFK PartizanFK Vojvodina

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara