Vord Prauz iz snajpera usmrtio Totenhem! Vardi kupio Fulamu kartu za Čempionšip (VIDEO)

Vreme čitanja: 5min | sub. 09.03.19. | 17:59

Vest Hem se loše proveo u Kardifu, Bornumt rutinski protiv Hadersfilda, Njukasl se vratio iz mrtvih i razneo Everton

Daleko je kraj sezone i još mnogo nedoumica oko toga ko će sa Fulamom i Hadersfildom u Čempionšip, ali ako je neko zaslužio opstanak u elitnom društvu onda je to Sautempton. Opet! Ovog puta isključivo zbog jednog čoveka – Ralfa Hasenhutla!

Otkako je početkom decembra zamenio Marka Hjuza austrijski stručnjak se specijalizovao za otkidanje bodova najjačima. Uzeo je meru Arsenalu, Lesteru i Evertonu, odoleo Čelsiju i dobro preznojio Mančester junajted, a danas je nadmudrio Totenhem i možda stigao do zlatnih bodova u tesnoj borbi za opstanak – 2:1!

Izabrane vesti

Upamtiće Pevci ovaj dan i snajperski pucanj Džejmsa Vord Prauza! Čovek koji je pre samo nedelju dana postao trn u oku Davida De Hee danas je na gotovo identičan način usmrtio Totenhem i postao noćna mora Uga Lorisa! Kakav je to hitac bio...

Totenhemova agonija se nastavlja! Nije na klupi bilo Maurisija Poketina pošto je odrađivao suspenziju zbog verbalnog napada na Majka Dina, što je samo upotpunilo dramu koja je dovela do toga da Totenhem sada opravdano strepi i za mesto u Ligi šampiona. Posle trećeg poraza u prethodna četiri kola i samo jednog boda u minulih mesec dana, Pevci sada imaju samo tri boda više od Mančester junajteda, četiri od Arsenala i utakmicu manje, dok šestoplasirani Čelsi ima i dva meča zaostatka i samo pet bodova minusa... Dakle, sve mogućnosti su realne!

Totenhem je imao sve u svojim rukama i ponovo je uprskao... Dele Ali se vratio u sastav posle mesec i po dana oporavka od povrede butnog mišića i odmah se videlo koliko je nedostajao ekipi. Njegova asistencija za 200. gol Harija Kejna u karijeri najavila je neke bolje dane za Totenhem, ali posle tog pogotka sredinom prvog dela gosti iz Severnog Londona su prosto nestali...

Sautempton je u drugom poluvremenu dodao gas do daske i trud se isplatio. Dugo je Sautempton obletao oko gola Uga Lorisa, pre nego što je Jan Valeri, inače takođe stari poznanik Davida De Hee, načeo svog sunarodnika i zapalio iskru nade da bi Sautempton mogao da izvuče pozitivan rezultat. A onda se dogodio faul na nekih 20 metara od gola, koji je Vord Prauz pretvorio u gol kao da je u pitanju udarac sa bele tačke, ne sa ozbiljne distance i preko živog zida.

Totenhem i dalje živi košmar, a pitanje je da li će ovaj šamar probuditi ekipu. Trka za titulu je izgubljena, sada ostaje da se sačuva mesto u Ligi šampiona. 

Lester je u dobrom raspoloženju dočekao Fulam, a debi Brendana Rodžersa pred domaćom publikom na King Pauer stadionu ostaće upamćen po rutinskoj pobedi – 3:1 (1:0).

Nije Fulam bio lak plen, ali je na kraju ipak morao da potpiše kapitulaciju. Možda je atmosfera bolja otkako je Skot Parker uzeo ključ prvog tima od Klaudija Ranijerija, ali zastrašujući defekt odbrambene linije ponovo je uzeo danak. Fulam je uspeo da se drži solidno gotovo 80 minuta, ali je onda podlegao povredama pod udarom oštrice Džejmija Vardija. Malo koja odbrana može da se nosi sa golgeterom takvog kalibra, a pogotovo ne najslabija u Premijer ligi... Zato je Vardi zatresao mrežu Serhija Rika dva puta bukvalno iz tri kontakta s loptom. Takav osećaj za utrčavanje između linija, uz dobar pregled igre Džejmsa Medisona, onda i Harvija Barnsa doneli su Lesteru tri važna boda za mirniji život u završnici sezone.

Vardi se nije proslavio samo kao strelac, već je i namestio gol Juriju Tilemansu u ranoj fazi utakmice. Gosti su do jedinog gola stigli preko Parkerovog džokera Flojda Ajitea, koji je široj fudbalskoj javnosti pokazao da Ben Čilvel možda ipak nije tako rasan defanzivac kakvim ga smatraju. Fulam je sada na pragu definitivne eliminacije u niži rang, jer uz šesti uzastopni poraz nema mnogo čemu da se nada... Aleksandar Mitrović ponovo je odigrao svih 90 minuta, ali bez pravog učinka.

Kakva drama na Sent Džejms Parku i bajkovita završnica susreta Njukasla i Evertona! Svrake su posle uvodnih 45 minuta imale dva gola zaostatka, ali su puleni Rafe Beniteza uz bogovske napore i dva pogotka Ajozea Pereza uspeli da se izvuku i čak uzmu ceo plen - 3:2 (0:2). 

Fantastična utakmica u režiji dva stara poznanika! 

Everton je mnogo bolje odigrao u prvom delu i preko Dominika Kalvert Luvina i Ričarlisona uzeo dva gola prednosti već do 32. minuta. Njukaslova drama uzela je potpuno novi oblik kada je Met Riči samo nekoliko trenutaka pre Ričarlisonovog gola promašio jedanaesterac. Veliko je pitanje zašto je i kao Džordan Pikford izbegao direktan crveni karton kod faula za jedanaesterac?! Nije uspeo lepo da interveniše pošto mu je pobegla lopta, a onda kada nije mogao da stigne do iste, pokupio je Rondona s obe ruke i oborio ga na zemlju. Domaći su protestvovali, ali je Li Mejson pokazao samo žuti karton i tako još jednom bacio ljagu na ostrvske arbitre, čije greške sve više ruže najjaču ligu sveta.

Činilo se da Njukaslu preti debakl kao najava strahovite i mučne borbe za opstanak, ali... Sve se okrenulo u nastavku! Na teren kao da su izašla dva potpuno različita tima, pošto je Njukasl izgledao kao strašna napadačka sila, a Everton kao ekipa bez ikakve smislene ideje...

To se ubrzo jasno videlo i na semaforu. Nedugo po isteku punog časa igre Salomon Rondon iskoristio je Perezovu asistenciju i matirao Pikforda. Ubrzo je Perez preuzeo ključnu ulogu i u blickrigu polomio Everton u paramparčad. Rondon mu se zahvalio za gol uz lepu asistenciju, čime se španski golgeter iskupio za neke prethodne utakmice u kojima nije mogao da zatrese mrežu. Sent Džejms Park je eksplodirao od radosti!

ENGLESKA 1 - 30. KOLO

Subota

Kristal Palas – Brajton 1:2 (0:1)
/Milivojević 50 pen – Mari 19, Nokart 74/

Hadersfild – Bornmut 0:2 (0:1)
/Vilson 20, Frejzer 67/

Kardif – Vest Hem 2:0 (1:0)
/Hojlet 4, Kamarasa 52/

Lester – Fulam 3:1 (1:0)
/Tilemans 21, Vardi 78, 86 – Ajite 51/

Njukasl – Everton 3:2 (0:2)
/Rondon 65, Perez 81, 84 – Kalvert Luin 18, Ričarlison 32/

Sautempton – Totenhem 2:1 (0:1)
/Valeri 77, Vord Prauz 81 – Kejn 26/

18.30: (1,15) Mančester Siti (8,50) Votford (15,0)

Nedelja
13.00: (1,18) Liverpul (7,25) Barnli (15,0)
15.05: (1,55) Čelsi (4,00) Vulverhempton (6,25)
17.30: (2,40) Arsenal (3,40) Mančester Junajted (2,90)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


tagovi

Dominik Kalvert LuinHari KejnRičarlisonJuri TilemansFlojd AjiteKalum VilsonViktor KamarasaŽunior HojletDžejms Vord Prauz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara