Votford se ne časti Karamelama, Mojze Ken ponovo kreće sa klupe

Vreme čitanja: 3min | sub. 17.08.19. | 08:18

Žan-Filip Gbaman zabeležiće debi u startnoj postavi umesto Andrea Gomeša, koji se povredio na meču protiv Kristal Palasa

Umesto poslastice, dva krompira. Nisu nas obradovali fudbaleri Kristal Palasa, a ponajmanje Evertona, jer se očekivala zanimljiva fudbalska predstava na Selhurst Parku na otvaranju Premijer lige prethodne subote. Ruku na srce, Karamele su pokušavale da dođu do gola u prvom, a Palas u drugom poluvremenu, no po gotovo nemogućim uslovima ispraćenim jakim vetrom, lopta nije htela u mrežu.

Šansu za popravni ekipa Marka Silve imaće ove subote na Gudison parku, gde ih čeka „stara mušterija“, Votford. Ipak, sastav iz Liverpula u poslednje vreme imao je problema da dođe do bodova protiv Stršljenova, naročito na Vikaridž roudu gde je poražen na tri poslednja gostovanja.

Izabrane vesti

Kod kuće, Everton nikada nije izgubio od Votforda, a u minule četiri sezone viđena su po dva trijumfa Evertona i dva remija. Da su Karamele favorit i na ovoj utakmici, jasno govori i fantastična forma sa kraja sezone na čuvenom Gudisonu. Tada su u „gradu Bitlsa“ padali Mančester junajted, Arsenal, Čelsi, a sa gradskim rivalom, Liverpulom, odigran je remi bez golova. Nadaju se navijači da će na tom naletu klub nastaviti i u ovoj sezoni.

Pamtimo još uvek onu pobedu Evertona od pre dve godine, kada su Karamele slavile sa 3:2 na Gudisonu. Stršljenovi su tada preko Rišarlisona i Kabaselea poveli u drugom poluvremenu, nakon čega je usledio maestralan preokret Evertona preko Umara Nijasea, Dominika Kalvert-Levina i Lejtona Bejnsa u 91. minutu.

Kleverli nakon promašenog penala protiv Evertona u 101. minutu

No, problem je bio taj što je nadoknada trajala čitavih 13 minuta, a u 101. minutu dosuđen je penal za goste. Lopte se latio bivši fudbaler Karamela, Tom Kleverli i loptu poslao nebu pod oblake, za gromoglasan smeh i radost mnogobrojnih navijača u Liverpulu.

Dovedena su brojna pojačanja, a zadržana je i okosnica tima iz prethodne sezone. Neki su priliku za debi već ugrabili prethodne sedmice, pa smo na delu videli Žana-Filipa Gbamana, koji je u tim došao iz Majnca, kao i Mojzea Kena, koji se na Ostrvo preselio sa Apeninskog poluostrva. Ipak, deluje da će pravu priliku da zasijaju dobiti upravo protiv Votforda.

Što se Votforda tiče, dosta je nepoznanica i teško je proceniti u kojem sastavu će Stršljenovi istrčati na teren Gudison parka. Ismaila Sar verovatno neće ulaziti u razmatranje, pošto se tek u sredu vratio treninzima, a Dani Velbek bi mogao da započne meč sa klupe. Ključno pitanje, ipak, vezano je za Đerara Delofeua, koji bi ipak mogao da se nađe u startnoj postavi protiv bivšeg tima. On je prethodnog vikenda izveden sa terena već na poluvremenu, pošto je imao problema sa virusnom infekcijom.

Natanijel Šaloba, Domingos Kina i Adam Masina vraćaju se u tim, a Kristijan Kabasele i Adrijan Marijapa nameću se kao dostojne zamene za Krega Dosona i Krega Ketharta, koji su imali beskonačno mnogo problema protiv Brajtona. Garsija je ipak rekao da neće ići na kartu promene svih igrača i da će nekima od njih ipak dati šansu za popravni protiv Evertona.

ENGLESKA 1 – 2. KOLO

Subota
13.30: (1,35) Arsenal (5,00) Barnli (9,00)
16.00: (2,30) Norič (3,30) Njukasl (3,15)
16.00: (2,45) Aston Vila (3,30) Bornmut (2,95)
16.00: (2,60) Brajton (3,25) Vest Hem (2,75)
16.00: (1,75) Everton (3,60) Votford (4,90)
16.00: (6,50) Sauthempton (4,30) Liverpul (1,50)
18.30: (1,35) Mančester siti (5,30) Totenhem (8,00)

Nedelja
15.00: (2,70) Šefild junajted (3,00) Kristal Palas (2,85)
17.30: (1,75) Čelsi (3,60) Lester (4,90)

Ponedeljak
21.00: (3,10) Vulverhempton (3,20) Mančester junajted (2,40)

Napomena: Kvote su podložne promenama

Piše: Srđan TODOROVIĆ
Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara