Vredi li Mbaje Nijang 15.000.000 evra?

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.05.19. | 12:51

Ren bi da spusti cenu za napadača Torina na pozajmici u Francuskoj

Nije se proslavio u Milanu i Torinu, ali mu je Ren legao kao „kec na deset“. Mbaje Nijang je procvetao u dresu kluba iz Bretanje, daje golove, asistrira, uživa i kako sad stvari stoje mogao bi da ostane u Francuskoj. To zadovoljstvo će osvajač državnog kupa morati da plati, cena je 15.000.000 i samo pod uslovom da pomenuti iznos prebaci na račun Bikova mogu da računaju na 24-godišnjeg špica.

Takav je dogovor sklopljen prošlog leta kad je Nijang stigao na pozajmicu. U međuvremenu je dao 11 i namestio pet golova u svim takmičenjima i bio jedan od najvažnijih igrača u sastavu Žulijana Stefana. Očigledno mu odgovara ofanzivni stil trenera i prilike u zemlji svetskih prvaka, pogotovo što je Ren jedno od prijatnijih iznenađenje, o čemu svedoči napadački fudbal, prolazak grupne faze Lige Evrope, mučenje Arsenala u nokaut mečevima, kao i veliki skalp Pari Sen Žermena minulog vikenda, kad je osvojen Kup Francuske na Sen Deniju.

Izabrane vesti

Jedino što je 15.000.000 evra visoka cena za uslove Rena, čiji čelnici pokšavaju na sve načine da je obore, ali pošto im zasad ne ide, moraće da plate ili da traže novog, pristupačnijeg, napadača.
Očigledno je Nijang odigrao dobro drugi deo sezone. Daje golove, asistira, pokazuje dobar stav na terenu, velikodušan je prema saigračima. Ukoliko predsednik Olivije Letanj želi da ga kupi, ja kao trener nemam pravo da se tome protivim“, ističe šef struke Žulijan Stefan.

Problem za njega je što na Nijanga ne može da računa na odloženom susretu 34. kola protiv Monaka. Suspenziju zbog kartona bi nekako prebrodio da je izlolovan slučaj, ali su javne opomene izbacile iz stroja i njegovog kolegu iz napadada Ismaila Sara, te vezistu Glementa Granijera, dok je povređen kapiten Benžamin Andre i neće igrati nekoliko sedmica, jer mu je stradao kuk.

U skoro jednakim nevoljama je i strateg Monaka, Leonardo Žardim. Prepone su sprečile Danijela Subašića da brani, te će među stative Dijego Benaljo, a odsutni su još zimske novajlije Sesk Fabregas i Vilijam Vajnkjer, zatim Žorž Kevin Enkudu (svi roviti), te poljski štoper Kamil Glik (suspenzija). Zato su bodovi vredni opstanka pod upitnikom...

LIGA 1, ODLOŽEN SUSRET 34. KOLA

19.00 (3,80) Ren (3,45) Monako (2,00)

FOTO: Reuters


tagovi

Mbaje NijangLiga 1sportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara