Sudija Dani Makeli, Džon Bruks i Žoze Fonte (Foto: Reuters)
Sudija Dani Makeli, Džon Bruks i Žoze Fonte (Foto: Reuters)

Lil igrao, VAR sačuvao Volfsburgu glavu: Žaliće Doge za propuštenim prilikama (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 14.09.21. | 23:08

Viktorije u drugom poluvremenu, ali je odbrana čete Marka van Bomela izdržala i sa igračem manje

Bod veliki kao kuća za nemačku ekipu. Vratio se Volfsburg u Ligu šampiona, ali posle odličnog starta u Bundesligi, ne može da se pohvali dobrim početkom u elitnom takmičenju. Ipak, može da bude zadovoljan, jer se na Pjer Moroa stadionu provukao kroz iglene uši. Susret je završio sa igračem manje, samo dva upućena šuta ka golu rivala, ali i praznom mrežom. Lil bi propuštene šanse mogle skupo da koštaju, s obzirom da u ovako izjednačenoj grupi jedna neiskorišćena prilika može da bude kobna - 0:0.

Davio je loptu gost u prvih 45 minuta. Imao je češće u svojim nogama od rivala, ali nije uspeo da iskreira ništa. Bez šuteva ka protivničkom golu okončao je poluvreme. Lil je po prvi put od sezone 2003/04 (kada je Opta počela da vodi detaljnu statistiku u Ligi šampiona) okončao prvi period igre bez dozvoljenog udarca ka svom golu. Bio je daleko ubedljiviji i opasniji i na drugom kraju terena, ali su mreže mirovale. U nastavku je Dogama bilo potrebno tri minuta da probiju led, ali je VAR utišao Pjer Moroa stadion. Samo 15 minuta kasnije Džef Bruks je zaradio isključenje i u nastavku se igralo samo pred Volfsburgovim golom. Meč je čak produžen za skoro 10, ali uzalud. Koen Kastils je ostao nesavladan. U poslednjim sekundama je Lilu najpre dosuđen penal, a potom i oduzet posle intervencije iz VAR sobe...

Izabrane vesti

Nije bilo značajnijih prilika u prvom delu. Šest puta su pretili domaći, jednom uposlili Kastilsa, ali je Belgijanac bio siguran. Otišlo se na odmor posle prilično uspavljujućih 45 minuta na stadionu prvaka Francuske. Probudio je publiku Džonatan Dejvid odmah po povratku sa pauze. Odlično je šutirao sa ivice kaznenog prostora i munjevitu kontru Lila krunisao golom. Radost je bila kratkog daha. Ispostavilo se da je u začetku akcije lopta napustila granice igrališta. Nije bivši fudbaler Mančester junajteda Anhel Gomes uspeo da je ostavi u terenu. VAR je to potvrdio i pogodak je poništen.

Ko zna šta bi bilo da je ostao na snazi i da se VAR nije umešao. Ipak, pravda je zadovoljena, da bi samo 15 minuta kasnije postalo jasno da finiš susreta neće biti lep. Bizaran potez napravio je štoper Vukova Džon Bruks. Snažni Amerikanac je igrao rukom na svojoj polovini. Nije bilo nikakve opasnosti po gol njegovog tima u tom trenutku. Sudija Dani Makeli mu je pokazao drugi žuti karton i poslao ga u svlačionicu. Od tog trenutka misija nemačkog kluba je bila jasna - sačuvati mrežu. Uspeli su u tome, ali ponovo uz pomoć video tehnologije. Igrao se osmi minut nadoknade kada je sudija Makeli pokazao na belu tačku u šesnaestercu gostujućeg sastava. Faul za najstrožu kaznu je prema njegovom mišljenju napravio Džošua Gilavogi. Čekala se odluka iz VAR sobe. Presuda se ipak nije svidela domaćim navijačima. Penal je poništen.

LIGA ŠAMPIONA - 1.KOLO

Utorak

GRUPA G

Sevilja - Red Bul Salcburg 1:1 (1:1)

/Rakitić 42p - Sučić 21p/

Lil - Volfsburg 0:0



tagovi

Liga šampionaLilDžon BruksDžonatan DejvidVolfsburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara