Foto: Reuters
Foto: Reuters

Vukovi u finišu otrgli Gladbahu deo plena (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.10.20. | 22:27

Volfzburg upisao čevrti uzastopni prvenstveni remi

Ne događa se često da Menhengladbah i Volfsburg odigraju utakmicu sa manje od tri gola. Četiri meseca ranije Menš je na Borusija parku preslišao rivala, a ovoga puta nije uspeo da pošalje protivnika kući praznih ruku - 1:1. Delovalo je da će domaćinu biti dovoljan gol iz 78. minuta, a se Veghorst u finišu postarao da vukovi zabeleže četvrti uzastopni remi od starta sezone.

Ekipa Marka Rozea je prvi deo igre iskoristila za česte napade na protivnički gol. U proseku na svaka četiri minuta šutirala je ka golu Kona Kastelsa, ali je svega jedan udarac otišao u okvir. Iako se stative i prečke statistički ne računaju kao pokušaji u metu, Gladbah je najbliži vođstvu bio sredinom poluvremena kada je Nojhaus glavom pogodio stativu.

Izabrane vesti

Drugih 45. minuta doneli su novo lice gostujućeg sastava. Pokušaji Volfzburga bivali su sve učestaliji, a u sladu sa tim rasla je i količina posla koju je pred sobom imao Jan Zomer. Čuvar mreže domaćih dlično drugo poluvreme, a priliku da pokaže široku paletu kvaliteta pružili su mu Admir Mehmedi i Maksimilijan Arnold. Švajcarac je u 57. minutu probao da savlada sunarodnika iz peterca, ali mu je golman domaćih odlično ušao u udarac. Nešto kasnije Arnold je pokušao sa dalekometnom paljbom, ali je rezultat ostao nepromenjen.

Momentum je bio na strani vukova, ali ga je u potpunosti ugušila greška Maksensa Lakroe. Francuz je pogrešio prilikom vraćanja lopte golmanu, prikrao se Markus Tiram, pokupio loptu, pao posle kontakta sa golmanom i iznudio jedanaesterac, Čovek koji je u prethodnom međusobnom duelu ovih rivala bio dvostruki strelac, bio je siguran izvođač i delovalo je da će ponovo biti najzaslužniji za slavlje svog tima. Ali Veghorst je imao drugačiji plan i sproveo ga je u delo, pa je Menhengladbah propustio priliku da posle pobede nad Kelnom, započne mini-seriju.

BUNDESLIGA - 4. KOLO

Subota

Augzburg - Lajpcig 0:2 (0:1)

/Anhelinjo 45, Poulsen 66/

Hrajburg - Verder 1:1 (1:1)

/Lajnhart 16 - Fulkrug 25/

Herta - Štutgart 0:2 (0:1)

/Kemf 9, Kastro 68/

Hofenhajm - Borusija Dortmund 0:1 (0:0)

/Rojs 76/

Majnc - Leverkuzen 0:1 (0:1)

/Alario 30/

Bilefeld - Bajern 1:4 (0:3)

/Doan 58 - Miler 8, 51, Levandovski 26, 45+1/

Menhengladbah - Volfzburg 1:1 (0:0)

Nedelja

15.30: (3,15) Keln (3,45) Ajntraht (2,25)

18.00: (2,75) Šalke (3,20) Union Berlin (2,65)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Borusija MenhengladbahVolfsburgVolfzburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara