Žoze Murinjo (©Reuters)
Žoze Murinjo (©Reuters)

Zamislite duel Murinjo – Lalatović

Vreme čitanja: 3min | ned. 02.08.20. | 13:03

Žreb za drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope mogao bi da spoji Totenhem i Vojvodinu

Kad se završila Premijer liga Totenhem je bio u grupnoj fazi Lige Evrope, na osnovu plasmana na tabeli. A kad je sudija Entoni Tejlor označio kraj finala FA kupa između Arsenala i Čelsija, Pevci su skliznuli u - kvalifikacije. Tamo su ih gurnule Tobdžije, osvajanjem pehara obezbedille su direktan proboj u grupu, jednog gradskog rivala ostavile bez trofeja, a drugom zakomplikovale život.

Ishod utakmice na Vembliju znači da se klub iz severnog Londona seli među nosioce u drugom kvalifikacinonom kolu i da su mu, između ostalih, srpski predstavnici TSC i Vojvodina mogući rivali na putu ka Ligi Evrope. S tim da ekipa iz Bačke Topole mora najpre da prođe početnu fazu, gde je, bar prema koeficijentu, favorit. Posledično tiome, postoji mogućnost da se Žoze Murinjo prvi put posle 17 godina vrati u Srbiju u ulozi trenera, jer je 2003. gostovao sa Portom Partizanu i nije ga pobedio (1:1 u Ligi šampiona). U međuvremenu je dolazio da gleda reprezentativne utakmice, ali posao ga nije naveo put naše zemlje. Ako bi žreb spojio Totenhem sa, recimo, Vojvodinom, bio bi to interesantan scenario, u svetlu temperamenata Nenada Lalatovića i Žozea Murinja i možete samo da zamislite na šta bi ličio nmjihov obračun kraj aut linije.

Izabrane vesti

Portugalski stručnjak već sada ima razloga za nezadovoljstvo, budući da mu je Arsenal na leđa nakačio tri neplanirana duela, od kojih je prvi zakazan za 17. septembar. Dakle, ako bude uspešan na putu ka grupnoj fazu Lige Evrope sva tri susreta poklopiće se sa obavezama Pevaca u Premijer lige (nova sezona kreće 12. septembra), umesto da mirno krene u osvajanje bodova, Totenhemov fokus biće podeljen na domaće prvenstvo i kvalifikacije za Ligu Evrope.


Kada se uzme u obzir to da je Totenhem pre nešto više od godinu dana igrao finale Lige šampiona i završio Premijer ligu na četvrtom mestu, ne mora se posebno naglašavati da je sezona 2019/2020 bila neuspešna za ekipu portugalskog trenera. Šesta pozicija u prvenstvu, eliminacija u osminu finala elitnog evropskog takmičenja od Lajpciga i kao šlag na tortu, utakmice sa klubovima, koji uz dužno poštovanje prema TSC-u i Vojviodioni, nisu ni blizu njegovog ranga. Poznato je kakav šou kraj terena umeju da naprave Lalatović i Murinjo, pa se čini da će mnogi priželjkivati da žreb poveže upravo Vojvodinu i Totenhem. Iako je želja Novosađana bez ikakve sumnje da se Hari Kejn i saigrači zaobiđu u širokom luku.

Nije Totenhem jedini velikan kojeg ekipa sa stadiona "Karađorđe" može da izvuče na žrebu u Nionu 31. avgusta. Od poznatijih klubova u konkurencji su još: Milan, Volfzburg, Basel, Rendžers, Galatasaraj, Standard... Evo i liste svih projektovanih rivala Novosađana u drugom kolu i TSC-a (ako prođe prvu rundu), na današnji dan. S tim što su moguća još neka pomeranja, uz napomenu da nije moguć susret sa Partizanom:





tagovi

Nenad LalatovićŽoze Murinjo

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara