Zanimljiv sudar u Rusiji: Karpin na Božovića

Vreme čitanja: 3min | pon. 12.08.19. | 12:55

Nekadašnji trener Crvene zvezde dobro ušao u novu sezonu, ali je ubrzo usledio pad

U petom kolu Premijer lige Rusije Zenit, Lokomotiva i Krasnodar rutinski su odradili poslove, dok je CSKA kiksnuo. Mnogo su bolji bili izabranici Viktora Gončarenka protiv Sočija, ali im jednostavno ništa nije polazilo za rukom. Soči se ograničio isključivo na odbranu, očito svestan svojih limita kada je ofanziva u pitanju. Jer radi se o jedinim timu u Rusiji koji posle pet kola nije postigao nijedan gol. Ovo im je ipak drugi remi zaredom, zahvaljujući kom su fenjer predali Orenburgu. 

 Elem, tačku na tekuću rundu staviće Rostov i Krila Sovjetov (19.00). 

Izabrane vesti

Rostov je ovog leta doveo golmana Jegora Baburina iz Zenita za 500.000 evra, a za "siću" ili džabe su dolazili Dmitri Čistjakov, Aleksandr Saplinov, Aleksej Kozlov, Kirilj Maljarov, Vladimir Medved, Danila Prošljakov i Aleksandr Dolgov. Rostov je najviše zaradio od ofanzivca Rezjuana Mirzova koji je za 4.000.000 evra zadužio opremu Spartaka iz Moskve. Matija Boben je za 450.000 evra prešao u Livorno. Za džabe su otišli Ilja Abaev, Aleksandr Trošečkin, Aleksandru Gackan, Sergej Paršivljuk, Artem Ščadin i Timofej Kalačev.

VANJA VUČIĆEVIĆ

Što se tiče Krile Sovjetov, došao je štoper Nikita Černov za 500.000 iz moskovskog CSKA, a za džabe su pristigla solidna pojačanja. Ima tu i poznatih imena. Tu su Dmitri Kombarov, Aleksandru Gackan, Dmitri Kabutov, Denis Jakuba, Radu Ginsari. Dmitri Molčanov je došao za 20.000 evra iz Čertanova. Krila je solidno i zaradila. Štoper Agustin Rohel je otišao u Tuluz za 2.500.000 evra, Ilja Viznovič je za 70.000 prešao u Šinjik, a bez obeštećenja su otišli Vitali Šilnikov, Miral Samardžić, Ramil Šejdaev, Pavel Jakovlev, Denis Tkačuk, Mikail Tihonov, Vanja Vučićević. Srpski internacionalac i nekadašnji ofanzivac Crvene zvezde zadužio je opremu drugoligaša Sinđelića iz Beograda. 

Zanimljivo, na klupi domaćih sedi legendarni Valerij Karpin, bivši vezista CSKA i Spartaka iz Moskve, Real Sosijedada, Selte i Valensije, dok goste predvodi bivši šef stručnog štaba Crvene zvezde Miodrag Božović. Podsetimo, Božović je u junu dobio potvrdu sa vrha da će i u sezoni 2019/2020. biti šef struke kluba iz Samare, pošto je ispunio glavni cilj za minulu takmičarsku godinu – ostao je u ligi. Krila su se spasla ispadanja pobedom nad Nižnjim Novgorodom u baražu (3:1, 0:1). Posle toga, otkaz je dobio sportski direktor Aleksandar Šikunov i još nekoliko funkcionera, a upravljanje klubom preuzeo je Aleksandar Fetisov, zamenik predsednika vlade Samarske oblasti.
Božović ostaje trener, kao jedan od najiskunijih ljudi u rukovodstvu kluba“, saopštio je Fetisov tada novinarima.

Krila Sovjetov napravila je veliko iznenađenje na otvaranju savladavši CSKA iz Moskve, ali je onda vezala tri uzastopna poraza i sada se nalazi u zoni ispadanja. Rostov nije doživeo poraz u dosadašnjem delu sezone, a zanimljivo je da je na svakoj utakmici viđen prolaz tipa GG3+, odnosno da su oba tima postigla gol, a uz to je zbir pogodaka bio tri ili veći. Istorijski, njihovi dueli nisu donosili veliki broj golova u mrežama, ali bi to moglo da se promeni večeras. Krila Sovjetov je prošle sezone dvaput tukla Rostov rezultatom 1:0.

Rostov nema probleme sa povredama, dok Božović ne može da računa na štopera Tarasa Burlaka, koji je ove sezone dvaput bio starter u ligi, a prošle sezone 22 puta. Burlak je već propustio mečeve sa Ufom i Lokomotivom iz Moskve. 

 PREMIJER LIGA RUSIJE - 5. KOLO:

Subota

Orenburg – Tambov 2:2 (0:1)
/Fameje 74, 78 – Gogua 26, Mamtov 68/

Dinamo - Zenit 0:2 (0:1)
/Dzjuba 10, Ozdojev 88/

Krasnodar - Rubin 1:0 (1:0)
/Ignatijev  17/

Nedelja

Arsenal Tula - UFA 1:0 (1:0)
/Alvarez 28/

Lokomotiva - Ural 4:0 (2:0)
/Smolov 17, Žemaljetdinov 28, Krihovijak 76, Mirančuk 78/

CSKA - Soči 0:0

Ahmat - Spartak 1:3
/Mbenge 76 - Bakaev 32, 44, Širle 71/ 

Ponedeljak

19.00:  (1,60) Rostov  (3,80)  Krila Sovjetov (6,00) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara