""
""

Zoran Milinković: Nije bilo za crveni, a odlučilo je… Sreća je bila uz BATE

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.08.15. | 23:13

Trener Partizana kivan na škotskog arbitra koji je prestrogo isključio Jevtovića i prelomio tok utakmice

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Belorusije)

Izabrane vesti

Moraće Partizan da juri rezultat u Beogradu. BATE Borisov je u prvom meču ostvario minimalan kapital pred odlučujući okršaj u borbi za Ligu šampiona, a šef stručnog štaba crno-belih Zoran Milinković je označio prestrogo pokazan crveni karton Marku Jevtoviću kao ključni detalj utakmice.
“Što se tiče prvog poluvremena Partizan je bio u apsolutnom egalu. BATE jeste dobro otvorio meč, ali smo posle malo nesigurnijeg početka meča, ušli u dobar ritam. Na samom kraju prvog dela škotski sudija je dao crveni karton Jevtoviću, po meni vrlo lako. Nesporno da je bio faul, ali mi na klupi nismo videli da je to bilo za drugi žuti karton.  To je i za stroge evropske kriterijume suđenja prestrogo. A odlučilo je utakmicu”, rekao je Milinković posle meča u Borisovu.

Partizanov strateg je ponosan na svoje igrače kako su odgovorili u situaciji sa igračem manje…
“Moji igrači su i sa desetoricom dodta dobro parirali BATE-u, koji se mučio da nas ugrozi iz igre. Nažalost, uspeo je posle prekida. Golu BATE-a je prethodila kolosalna prilika Živkovića, Andrija ju je promašio, ali nadam se da će sve biti bolje za Partizan u revanšu.”

Zamerate li Živkoviću na promašajima?
“To sam govorio u kontekstu igre, a ne u smislu kritike. Nažalost, nije ih iskoristio, ali verujemo da će sve biti bolje u revanšu.”

Kako komentarište igru Valerija Božinova?
“Ideja je bila posle crvenog kartona da stavimo još jednog brzog igrača, jer smo bili u hendikepu. Valerij je igrao 50 minuta, ne može da se da ozbiljnija ocena.”

Kakve su šanse Partizana u revanšu u Beogradu?
“Da se završilo 0:0 Partizanu bi trebalo gol ili dva za prolaz dalje. Ne mogu da progoziram, ali igramo kući, pred krcatim stadionom, pa verujem da će sve biti drugačije nego večeras.”

Jeste li optimista?
“Ja uvek verujem.”

Beloruski novinar je pitao Milinkovića da je Partizanov trener srećan jer je njegov tim primio samo jedan gol, a BATE je imao dosta šansi?
“Možda je BATE srećan što nije primio gol. Jedan ili dva!”

Piše: Aleksandar Joksić

(FOTO: Star sport)

 


tagovi

Zoran MilinkovićSrbijaFK PartizanMarko JevtovićLiga šampionaKvalifikacije za LŠBATE Borisov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara