"Dunga"
"Dunga"

ZVANIČNO: Dunga novi selektor Brazila!

Vreme čitanja: 1min | uto. 22.07.14. | 16:24

Čovek koji je od 2006. do 2010. obavljao posao trenera Selesaa ponovo stupa na dužnost

Dunga

Svega nekoliko dana pošto je Luiz Felipe Skolari podneo ostavku na mesto selektora Brazila, Fudbalski savez te zemlje odredio je naslednika vremešnog stručnjaka – Karlosa Dungu!

Izabrane vesti

Čovek koji je u periodu od 2006. do 2010. godine već obavljao dužnost trenera Selesaa ponovo će preuzeti dirigentsku palicu i prvenstveni zadatak biće mu da podigne ekipu posle brodoloma koji se dogodio na nedavno završenom Mundijalu.

Dungin prethodni mandat na klupi Brazila bio je relativno uspešan, pošto je dobio 42 utakmice i izgubio svega šest u ukupno 60 mečeva, a Selesao je vodio do titule na Kopa Amerika 2007. i Kupu Konfederacija 2009. godine. Ali često je kritikovan od strane javnosti zbog lošeg pristupa prema igračima.

Podsetimo, pedestogodišnji stručnjak je otpušten posle poraza od Holandije u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Južnoj Africi, nako čega je postavljen Mano Menezes.

U međuvremenu Dunga je radio jedino kao trener Internasionala, ali je njegov angažman trajao nešto manje od godinu dana. Otkaz je dobio posle četiri vezana poraza u prvenstvu.

Već početkom avgusta očekuje se da novi selektor Brazila objavi svoj prvi spisak igrača u drugom mandatu, pošto se tada očekuje velika turneja po SAD-u i prijateljski mečevi sa Kolumbijom i Ekvadorom.

(FOTO: Action Images)


tagovi

reprezentativni fudbalLuiz Felipe SkolariDungaJužna AmerikaBrazil2014Brazil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara