{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Roko Komiso kupio Violu za sumu između 160.000.000 i 170.000.000 evra
Zvanično: Fiorentina u rukama milijardera

Fiorentina je dobila novog vlasnika. Italijansko-američki milijarder Roko Komiso i zvanično je preuzeo vlasništvo nad čuvenim klubom iz Firence, najavivši veliki iskorak u funkcionisanju kluba sa Artemio Frankija.

Komiso je otkupio klub od porodice Dela Vale za sumu između 160.000.000 i 170.000.000 evra, otkrivši da se pregovaralo pune tri godine.
"
Uvek sam bio ljubitelj italijanskog fudbala i ne mogu da opišem koliko sam počašćen što imam priliku da doprinesem pisanju novog polgavlja u istoriji legendarnog kluba kao što je Fiorentina. Firenca je širom sveta poznata kao grad koji predstavlja ono najbolje od italijanske kulture. U ove tri godine razgovora oko kupovine kluba stekao sam duboku svest o tome koliko je Viola važna za ovaj grad i njene navijače. Želim da zahvalim porodici Dela Vale na vođenju Fiorentine u proteklih 17 godina. Dijego i Andrea zaslužuju veliku zasluge što su spasili ovaj klub od finansijskog kolapsa. Oni iza sebe ostavljaju solidne temelje na kojima ćemo izgraditi klub", poručio je Komiso.

Roko Komiso je vlasnik pete najveće kompanije kablovske televizije u SAD, kao i vlasnik fudbalskog tima Njujork Kosmos. Tajkun rođen u Kalabriji preselio se u SAD kao dete, a nalazi se na spisku od 500 najbogatijih ljudi u zemlji. Pominjao se i kao potencijalni kupac Milana prošle godine, ali su tadašnji kineski vlasnici odbili njegovu ponudu. Komisovo bogatstvo se procenjuje na 4,4 milijarde dolara.

Familija Dela Vale preuzela je klub 2002. godine i izvukla ga iz bankrotstva, vrativši ga u potpunosti na fudbalsku mapu.

Foto: Reuters

×