ZVANIČNO: Superklasiko u Madridu, River kažnjen sa 400.000 dolara

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.11.18. | 23:38

Podjednak broj karata biće podeljen navijačima oba tima

Najavljeno – ozvaničeno! Madridski stadion Santjago Bernabeu biće domaćin revanš meča finala Kopa Libertadores, odlučeno je posle višečasovnog sastanka u sedištu CONMEBOL-a. Susret će biti na programu u nedelju, 9. decembra, s početkom u 20.30.

Tako je i definitivno završena jedna od najvećih saga koje potresaju fudbal poslednjih sedam dana. Posle nesvakidašnjih incidenata na ulicama Buenos Ajresa uoči neodigranog revanša na Monumentalu, odlučeno je da stadion madridskog Reala bude poprište susreta koji će definitivno odlučiti pitanje šampiona Južne Amerike.

Izabrane vesti

Prvi čovek CONMEBOL-a Alehandro Domingez otkrio je da je posle dosta razmišljanja i debate među čelnicima vodeće fudbalske organizacije u Južnoj Americi izabrao Madrid iz nekoliko razloga – jezičke bliskosti, broja argentinskog stanovništva koje živi u španskoj prestonici i čestih letova iz jedne u drugu zemlju.  
“Madrid ispunjava sve uslove koji su nam potrebni. U Španiji živi najviše Argentinaca, Madrid je deseti najbezbedniji grad na svetu i obezbeđuje najveći broj letova“, poručio je Domingez po donošenju odluke i otkriva:
“Pozvao sam svog prijatelja Florentina Pereza i izneo mu ideju da se utakmica odigra na Santjago Bernabeuu. On je odmah poručio da su za nas vrata stadiona uvek otvorena“.

Mada Domingez tvrdi da neće biti izgubljena esencija samog Superklasika, ono što je izvesno jeste da će River izgubiti prednost domaćeg terena. Prema još nepotvrđenim informacijama, Boka i River će dobiti jednak broj ulaznica za drugu utakmicu, što praktično znači da susret neće imati onu jedinstvenu atmosferu po kojoj su poznati sudari ovih klubova. Naime, zbog problema sa huliganima, utakmice Rivera i Boke igraju se bez prisustva navijača rivalskog kluba i kao takve gostujućim igračima daju neponovljiv osećaj neprijateljske atmosfere.

Kako je odlučeno, River Plejt će zbog slabe organizacije prve utakmice biti kažnjen sa 400.000 dolara, a stadion Monumental će biti zaključan u naredne dve utakmice u Kopa Libertadores. Takođe, veće CONMEBOL-a odbilo je žalbu Boke Juniors u kojoj je klub tražio da se revanš utakmica ne odigra.  

Dakle, meč će biti odigran na udaljenosti od preko 10.000 kilometara od Buenos Ajresa...

Foto: Reuters


tagovi

SuperklasikoRiver PlejtBoka juniors

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara