Zvanično: Terzić u Fiorentini!

Vreme čitanja: 1min | čet. 13.06.19. | 19:51

Kao što je MOZZART Sport i najavio 11. marta

Fiorentina je večeras i zvanično potvrdila: Aleksa Terzić (19) je njeno novo pojačanje!

Tako je i formalno okončana priča koja je trajala mesecima, a koju je MOZZART Sport ekskluzivno najavio 11. marta ove godine. Par meseci kasnije, Viola je potvrdila dovođenje mladog reprezentativca Srbije. Crvena zvezda je za svog levog beka inkasirala 1.500.000 evra na ime obeštećenja.

Izabrane vesti

Terzić je jedan od najtalentovanijih izdanaka Zvezdine škole poslednjih godina i u jesenjem delu minule sezone je povremeno dobijao šansu kod Vladana Milojevića, dok je sa omladinskim timom igrao mečeve u Ligi šampiona i tamo se isticao kao jedan od najboljih pojedinaca.

Posle dogovora sa Fiorentinom prethodne zime, Terzić je prekomandovan u Zvezdinu filijalu Grafičar i nije više dobio šansu u prvom timu crveno-belih.

Fiorentina nije saopštila dužinu Terzićevog ugovora, kao ni da li će mladi reprezentaztivac Srbije odmah u sledećoj sezoni dobiti šansu ili će biti pozajmljen. Podsetimo, pravilo u italijanskom fudbalu je da klub u jednom prelaznom roku može da dovede samo jednog igrača sa pasošem zemlje van EU, a koji pre toga nije igrao u Italiji. To znači da je Fiorentina svoju kvotu za strane ispucela sa Terzićem. Osim ako ga ne pošalje na pozajmicu...

Startni levi bek Fiorentine je reprezentativac Kristijano Biragi, a alternativa je bio mladi Slovak David Hancko.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara