Zvezda ima još jednog reprezentativca!

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.09.18. | 16:38

Devetorica Zvezdinih prvotiimaca odlaze u sedam različitih trening kampova širom sveta

Od Severne Amerike do Afrike. Pojedini fudbaleri Crvene zvezde se posle večeranjeg gostovanja u Novom Sadu spremaju na dalka putovanja. Slede reprezentativna okupljanja, a Zvezda će u sedam raziličitih selekcija širom sveta imati devetoricu reprezentativaca.

Najnoviji reprezentativac iz crveno-belog tabora je Rašid Sumaila. Rezervni štoper Zvezde je pozvan u reprezentaciju Gane za kvalifikacije za Afrički Kup Nacije. Gana igra svoj kvalifikacioni meč 8. septembra protiv Kenije u gostima. U pitanju je meč drugog kola grupne faze u kojoj su još Etiopija i Sijera Leone. Sumaila je potiv selektora Apije dobio naknadno posle povrede Hofenhajmovog štopera Kasima Nuhua, a do sada je upisao deset nastupa za A selekciju Crnih zvezda.

Izabrane vesti

Pored Sumaile, Crvena zvezda ima još osmoricu reprezentativaca. Poziv za mečeve protiv Litvanije i Rumunije u Ligi nacija u A selekciju Srbije su dobili Nenad Krstičić i Milan Rodić. Pozive Gorana Đorovića u mladu reprezentaciju Srbije za kvalifikacione duele sa Makedonijom i Rusijom su dobili defanzivci Aleksa Terzić i Srđan Babić. Filip Stojković se nalazi na spisku crnogorskog selektora Ljubiše Tumbakovića za duele u Ligi nacija protiv Rumunije i Litvanije.

Najdalji put očekuje junaka iz Salcburga - Milana Borjana. Sjajni golman je pozvan u reprezentaciju Kanade za duel Lige nacija protiv selekcije Devičanskih Ostrva koji je na programu 9. septembra, a okupljanje je zakazano za 3. septembar. Miloš Degenek odlazi put Turske gde će se u Antaliji okupiti reprezentacija Australije. Kenguri ne igraju u ovom FIFA terminu, ali je novi selektor Grejem Arnold oranizovao prvi trening kamp u selektorskom mandatu na kojem će se okupiti 31 reprezentativac, među kojima je i Degenek. To će biti prvi filter kod novog selektora za prijateljske mečeve koje Australijance očekuju u oktobru i novembru.

Dres sa državnim grbom će obući i Mohamed El Fardu Ben koji nastupa za reprezentaciju Komorskih Ostrva i tamo je jedan od najboljih igrača. Ipak, Ben i drugari su autsajderi u duelu kvalifikacija za Kupa afričkih nacija protiv Kameruna koji se igra 8. septembra na njihovom terenu.

(FOTO: MN Press, Star sport)


tagovi

Rašid SumailaSrđan BabićMilan RodićFilip StojkovićAleksa TerzićNenad KrstičićEl Fardu BenMiloš DegenekMilan Borjan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara