Slavlje igrača Zvezde
Slavlje igrača Zvezde

Zvezda misli o Šerifu i gleda ka Nionu: Dinamo donosi histeriju, Salcburg najteži rival

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.08.21. | 09:13

Mogući rivali u plej-ofu za Ligu šampiona još Olimpijakos, odnosno pobednik meča Slavija Prag – Ferencvaroš

Fokus je na Šerifu, timu protiv kojeg može da se obezbedi prvi ovosezonski cilj, plasman u Ligu Evrope i velika nagrada iz kase UEFA vredna preko 11.000.000 evra. Međutim, gledaće danas čelnici i stručni štab Crvene zvezde jednim okom ka Nionu, gde će dobiti potencijalnog rivala u plej-of rundi za Ligu šampiona (žreb počinje u 12 časova po srednjoevropskom vremenu).

Izabrane vesti

Jasno je da, ukoliko eliminišu najbolji tim Moldavije, crveno-beli neće biti favoriti u poslednjoj rundi kvalifikacija za najjače svetsko klupsko takmičenje. Ali da će imati pristojne šanse da ponove poduhvat iz 2018. i 2019. godine.

Crvena zvezda ima sedam potencijalnih rivala, a svakako najteži je austrijski šampion Salcburg. Red Bul je ovog leta ostao bez Patsona Dake i Brazilca Ramalja, otišao je i prvi golman Cican Stanković, ali austrijski tim ima možda i najtalentovaniji tim u Evropi. Predvode ih mladi Nemac Karim Adejemi, zatim Slovenac Šeško, te Švajacarac Okofor. Red Bul u prva dva kola austrijskog prvenstva ima gol-razliku 10:2, nedavno su u prijateljskom meču slavili protiv Barselone.

Zbog poraza na penale od Omonije crveno-belima je prošle godine pobegao viđen susret sa Olimpijakosom. Bratski klub nije blistao protiv Nefčija, još je u fazi pripremnog perioda. Taj dvomeč bio bi specifičan i zbog atmosfere na tribinama, što se videlo i u duelima Lige šampiona iz 2019. godine.

Čeka se već predugo da žreb spoji Crvenu zvezdu i zagrebački Dinamo. Ponovo je takva mogućnost sasvim realna, naravno ako Modri budu uspešniji od varšavske Legije, te Crvena zvezda eliminiše Šerif. Gledajući sportski i igrački prvak Hrvatske bi možda bio i najpoželjniji rival Crvenoj zvezdi. Bez obzira na uspehe kluba iz Zagreba poslednjih godina, razlika u kvalitetu nije velika. Dinamo je sporo ušao u novu sezonu, izgubio je u prva tri kola već pet bodova. Ali pomenuti mečevi doneli bi veliku nervozu, histeriju i pritisak. Da ne govorimo da bi se najmanje pričalo o fudbalu.

Zvezdu vreba još jedan prošlogodišnji četvrtfinalista Liga Evrope. Reč je o Slaviji iz Praga, koja će kao povlašćeni tim, pre toga morati da bude bolja od prvaka Mađarske Ferencvaroša. Fradi je u dosadašnjem delu kvalifikacija bio ubitačan. Lako je eliminisao Prištinu i Žalgiris.

Ipak, Slavija je veliki favorit. Posebno što šampion Češke nije mnogo menjao tim u odnosu na prethodne dve sezone, kada su ostavili jak utisak u Ligi šampiona i Ligi Evrope.

IZGLED ŠEŠIRA ZA ŽREB PAROVA ZA PLEJ-OF LŠ

 POVLAŠĆENI

Salcburg

Dinamo Zagreb/Legija

Slavija Prag/Ferencvaroš

Olimpijakos/Ludogorec

NEPOVLAŠĆENI

Jang Bojs/Kluž

Crvena zvezda/Šerif

Malme/Rendžers

Brendbi


tagovi

FK Crvena zvezdažreb za ligu šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara