©Starsport
©Starsport

Zvezda nagradila talenta: Mijatović prekomandovan u prvi tim, zadužio devetku

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.09.22. | 08:26

Biser crveno-belih nametnuo se igrama za Grafičar, uz prekomandu dobio i novi ugovor

Zvezdina filijala Grafičar sjajnim igrama obeležila je početak Mozzart Bet Prve lige, a kao lider nove generacije crveno-belih bisera nametnuo se Jovan Mijatović, ofanzivac koji se fenomenalnim partijama izborio da ga rukovodstvo šampiona Srbije nagradi prekomandom u prvi tim, saznaje Mozzart Sport.

Talentovani fudbaler rođen 2005. godine, iako još ima pravo da igra čak i za mlađe omladince, odlično se snašao u prvim seniorskim izazovima o čemu svedoči pet golova na prvoligaškoj sceni u dosadašnjih osam kola. Sjajan učinak oslikan ne samo kroz lopte poslate u mrežu već i kroz asistencije i sijaset kreiranih šansi, bio je povod za reakciju rukovodstva Zvezde da Mijatovića prekomanduje u redove Miloša Milojevića.

Izabrane vesti

Ofanzivac koji je nedavno napunio 17 godina po povratku sa pozajmice iz prvoligaša potpisao je novi ugovor sa crveno-belima i zadužio dres prvog tima sa brojem devet. Dres koji je sezonama unazad pripadao Milanu Pavkovu od transfera visokog napadača u Saudijsku Arabiju ostao je upražnjen, a činjenica da će pripasti kadetskom reprezentativcu Srbije dovoljno govori o visini očekivanja uprave kluba od njega.

Uprkos broju na leđima i činjenici da mladom fudbaleru nije strana uloga centarfora, tokom perioda provedenog u Grafičaru, ali i omladincima Zvezde, potvrdio je da se najbolje snalazi na krilu ili iza špica.

Mijatović će se treninzima priključiti odmah po povratku novih saigrača iz Turske sa gostovanja Trabzonu i već za nedeljni susret sa Napretkom će konkurisati da upiše debitantske minute.

Novi biser crveno-belih prvenac na seniorskoj sceni je postigao u ubedljivoj pobedi Grafičara nad Loznicom (5:1), nakon čega je golom potpisao pobedu nad IMT-om (1:0) i remi sa RFK Novim Sadom (1:1), a u prethodnom kolu sa dva gola protiv Trajala doneo je crveno-beloj filijali nova tri boda (2:0).



tagovi

FK Crvena zvezdaJovan Mijatović

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara