Zvezdi ponuđen Tokmak Nguen, čeka se 2.500.000 evra za Boaćija

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.01.20. | 10:18

I dalje su na Marakani fokusirani na odlaske

Najavili su čelnici i članovi sportskog sektora Crvene zvezde da će ove zime biti fokusirani na podmlađivanje tima i rasterećivanje glomaznog igračkog kadra. I pored zaokreta u klupskoj politici brojne menadžerske agencije nude igrače za koje smatraju da bi predstavljali kapitalna pojačanja za novog trenera Dejana Stankovića.

Ovdašnja javnost dobro je upoznata sa minulim radom nekadašnjueg mladog reprezentativca Norveške Tokmaka Nguena. Reč je o krilnom fudbaleru, nekadašnjem članu Stromgotseta, koji je bio velika želja Partizana pre 12 meseci. Međutim, crno-beli nisu uspeli da izdejstvuju taj transfer zbog, u tom trenutku, teške finansijske situacije. Stromgotset je insistirao na obeštećenju od 400.000 evra, što je na kraju ispunio mađarski šampion Ferencvaroš.

Izabrane vesti

Tokmak jew minule jeseni bio najbolji igrač Fradija, a prema saznanjima MOZZART Sporta prvih dana 2020. godine ponuđen je Crvenoj zvezdi. Za sada uprava i sportski sektor Crvene zvezde nisu ozbiljno razmatrali tu opciju, pošto se Tokmak najbolje snalazi na poziciji levog krila. Upravo na tom mestu igra mladi Željko Gavrić, dete kluba od kojeg se očekuje da iskoristi šansu i afirmiše se na na velikoj sceni tokom prolećne sezone. Takođe, zahtevima na poziciji levog krila mogu da odgovore Radživ Van La Para i Veljko Simić, dok je situacija sa Milanom Jevtovićem neizvesna. Zvezda bi Tokmana razmatrala kao ozbiljnu opciju tek ako bi se oslobodila svih pomenutih igrača, pošto i onako ima problem sa velikim brojem stranaca.

Na 13 prvenstvenih mečeva u Mađarskoj Tokmak je ove sezone postigao pet golova i imao tri asistencije. Vrlo dobar je bio i u kvalifikacijama za Ligu šampiona (tri gola i dve asistencije). Međutim, Crvena zvezda bi, čak i ako bi se odlučila za angažman momka rođenog u Kakumi, morala da plati ozbiljno obeštećenje, pošto je dugoročnim ugovorom vezan za Ferencvaroš.

Uostalom, plan Crrvene zvezda je da ne dovodi skupa pojačanja, te da rastereti budžet. Transfer Marka Marina u Al Ahli je potvrđen, a sledeći koji bi mogao da napusti Marakanu je Ričmond Boaći. I dalje na Marakani čekaju ponudu od 2,5 miliona evra za snažnog napadača, koliko je plaćen Đangsuu u avgustu 2018. godine. Za sada je sve ostalo na interesovanju, mada se spekuliše da je za jednog od najboljih stranaca u novijoj istoriji Crvene zvezde ozbiljno zainteresovan Al Šabab za koji igra nekadašnji as Partizana Leonardo.

Moguće je da će Ričmond Boaći otputovati na prvi deo priprema na Kipar, ali će se na njegovom transferu svakodnevno raditi. Do kraja januara ima dovoljno vremena da se realizuje odlazak popularnog Boćka, koji se u drugom mandatu mučio sa povredama i formom, ali je uspeo i u takvom stanju da bude najbolji Zvezdin strelac u evropskim mečevima.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara