Pedro Konde
Pedro Konde

Zvezdin novi pik za špica: Otkupna klauzula od 800.000 evra, tražili ga i AEK, PAOK, APOEL, šampion Kolumbije... (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.07.18. | 15:52

Pedro Konde u fokusu

Traži se špic koji bi Crvenoj zvezdi garantovao golove. I ne samo u Superligi, već u pohodu na Ligu šampiona ili barem grupnu fazu Lige Evrope. Potraga traje već danima, ne žure se u Ljutice Bogdana. Žele da se otvore, ali ne i da promaše sa izborom. A ako budu želeli da ispune ovu poslednju ideju zaista će i morati da se otvore, pošto Pedro Konde u ugovoru sa PAS Janinom ima otkupnu klauzulu u visini od 800.000 evra.

Informaciju o interesovanju crveno-belih za Kondea prvi je preneo navijački sajt RSB, a istinitost vesti je MOZZART Sportu potvrđena i iz kluba. Sada je samo pitanje da li će do transfera i doći. O sudbini iskusnog napadača – sutra slavi 30. rođendan – koplja se lome već nedeljama.

Izabrane vesti

Španski napadač je naime odavno na meti najvećih grčkih klubova, pošto je poslednje sezone ostavio sjajan utisak u Superligi. Postigao je 14 golova (zbog povrede prvi tek u oktobru), još šest u Kupu. Ništa neobično, već treću sezonu je dvocifren kad su golovi u pitanju. Ali ova je specifična po tome što je ugledna Gazeta baš Kondea proglasila za najboljeg napadača prvenstva, iako je najbolji strelac bio Aleksandar Prijović sa 17 golova. Nije ipak isto tresti mreže u PAOK-u i u PAS Janini.

Kako bilo, čim se sezona završila krenula je licitacija imena klubova zainteresovanih za Kondea. Prvo je pomenut šampion AEK, dugo je PAOK slovio za najozbiljnijeg kandidata, zatim se umešao i kiparski APOEL, pa čak i Al Šabab iz Saudijske Arabije i kolumbijski Atletiko Nasional (šampion Aperture) i Barankilja. Do transfera ipak nije došlo. PAS Janina bi najradije i da ne dođe. Nudi Kondeu novi ugovor sa značajno većim primanjima, ali bi potpisivanje tog predloga značilo i mnogo veću otkupnu klauzulu.  A Konde odbija da produži saradnju, jer prema sopstvenim rečima želi novi izazov, klub koji se bori za titule. Zvezda svakako jeste taj.

Nije ni da PAS Janina želi da po svaku cenu sputava Kondea. Ali mu je navodno dala rok da odluči do prvih dana avgusta, jer zna da će joj biti potrebno vreme da nađe zamenu. Dovela je već bila Rubija Kastilja iz Hondurasa, ali je transfer propao kada on nije prošao lekarske preglede.

Treba imati na umu da je Pedro Konde igrao u Grčkoj kada je Vladan Milojević vodio Panionios tako da nema sumnje da ga dobro poznaje. Mogao je Zvezdin šef struke i da se raspita s obzirom da je igrao u PAS Janini. Sada je uprava na potezu. Neće biti lako, iako početak Kondeove karijere nije previše obećavao. Uglavnom je igrao po nižim španskim ligama (Kordoba, C tim madridskog Atletika, B tim Granade...), ali je u Grčkoj pronašao samopouzdanje i redovno trese mreže.

 


tagovi

Letnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara