Zvezdina skauting služba ima novog aduta - Usman Marong iz Gambije

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.05.19. | 07:55

Vezista kruševačkog Trajala privukao pažnju crveno-belih ovog proleća

Sportski sektor Crvene zvezde uveliko je počeo sa radovima na letnjoj fudbalskoj pijaci. Prioritet je štoper Radničkog iz Niša Radovan Pankov, za kojeg na stadionu Rajko Mitić veruju će biti dostupan za sumu od 300.000 evra, ali crveno-beli nastavljaju i sa skautiranjem igrača koji su iskočili u prvi plan na drugoligaškim terenima. Tako je zimus iz Zlatibora angažovan visoki napadač Dejan Vidić, a na kraju sezone crveno-bele bi mogao da pojača još jedan igrač iz Prve lige Srbije.

Kako saznaje MOZZART Sport, na radaru srpskog šampiona je vezista Trajala Usman Marong, koji je tokom prolećnog dela sezone izrastao u glavnog igrača Kruševljana. Postoji priča da su pojedini ljudi iz sportskog sektora crveno-belih vrlo zainteresovani za njegovo dovođenje, a dobio je visoke ocene i od Zvezdinih skauta, koji su ga pratili u proteklom periodu.

Izabrane vesti

U pitanju 19-godišnji igrač iz Gambije, koji je zimus stigao u Trajal kao slobodan igrač i na 14 odigranih mečeva postigao šest golova, uz tri asistencije. Bio je strelac i u sinoćnom porazu od Slobode (1:2). Ukoliko potpiše za trofejni klub sa stadiona Rajko Mitić, Marong će baš kao i Vidić odmah biti prosleđen na pozajmicu, kako bi nastavio sa daljim razvojem i u narednom periodu zaslužio šansu u prvom timu.

Kada je u pitanju formiranje ekipe za sledeću sezonu, jedino pojačanje za sada biće pomenuti Pankov, s obzirom da je angažovanje bržeg štopera goruće pitanje u timu srpskog šampiona. Ostala pojačanja Crvene zvezde zavisiće isključivo od eventualnih odlazaka pojedinih igrača u inostranstvo i neće biti daljeg širenja konkurencije, koja je i ovako prilično obimna.

Foto: Nastić Sanja


tagovi

Usman Marong

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara