Zvezdo, čuvaj se Riskija! Helsinki u 93. minutu ispustio pobedu u derbiju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.07.19. | 17:56

Ilves se spasao iz penala

Udarac kad mu vreme nije za Helsinki! Pred polazak za Beograd, na megdan Crvenoj zvezdi, prvak Finske je u 93. minutu ispustio pobedu u velikom derbiju sa Ilvesom. Lider prvenstva je pogotkom u poslednjem minutu spasao bod na svom terenu – 1:1.

Žestok udarac za Helsinki, koji bi mogao malo da poljulja redove šampiona Finske. A, imao je u rukama tri boda, koja bi ga izjednačila sa Ilvesom, timom koji je bio na prvom mestu tabele do ovog kola.

Izabrane vesti

Pažnju crveno-belih na ovom meču zaslužio je napadač finskog šampiona Riku Riski, koji je postigao jedini gol na utakmici u 55. minutu. Međutim, „devetka“ Helsinkija je pre nekoliko dana u Toršavnu postigla dva pogotka za plavo-bele, posle posta od tri utakmice, tako da je uhvatio ritam koji bi morao da izazove oprez u taboru srpskog prvaka.

Gol koji je postigao Helsinki bio je mat u tri poteza: golman Rudakov je ispucao loptu, koju je primirio napadač Pelvas, uspeo je i da se okrene ka mreži Ilvesa, a onda i da proigra Riskija, koji je lako matirao rivala.

Utakmica je, generalno, bila potpuno izjednačena, Ilves je imao malo veći posed lopte, pogotovo posle gola, što je i normalno, jer je jurio rezultat.

I kada se očekivao kraj – hladan tuš. Penal za Ilves, koji je Ala-Milimaki u 93. minutu pretvorio u gol za bod, za spas.

Helsinki je igrao u sastavu: Rudakov – Alho, Rafinja, Obilor, O’Šonesi – Dalstrem, Para, Kairinen – Riski, Pelvas, Mensah.

Zvezda i Helsinki prvi meč drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona igraće u sredu od 20.45 časova na Marakani.

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara