Svetislav Kari Pešić
Svetislav Kari Pešić

Čovek koji je pobedio drim tim: Možemo da savladamo Amerikance!

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.08.19. | 11:07

Svetilsav Kari Pešić veruje da Srbija ima šansu protiv SAD-a, ali upozorava da prvo mora da pokaže ozbiljan pristup da bi došla do tog duela

Kad smo poslednji put pobedili Amerikance u košarci, 2002. u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Indijanapolisu, selektor naše reprezentacije bio je Svetislav Kari Pešić. To zlato iz SAD-a je i poslednje u našoj bogatoj riznici, a kako je zlato velika želja pred Mundobasket u Kini, jasno je da reč legendarni Karija, trenutno trenera Barselone, ima veliku težinu.

Izabrane vesti

Pešić u najavi MOZZART Sporta za SP u košarci u prvi plan ističe kvalitet celog šampoionata.
„Očekujem jedno od najjačih svetskih prvenstava dosad. Košarka van NBA ima fantastičan napredak. Ne samo u Evropi. Ali pogotovo u Evropi. Najbolja košarka se danas igra u Evroligi. To je moj stav, ne može niko da mi zabrani to da kažem, a taj stav mogu i argumentovano da obrazložim, uz sva priznanja NBA“, jasan je Pešić.

Štimac: Pristao bih i da umrem, samo da Srbija osvoji zlato!

U prvoj fazi takmičenja najozbiljniji rival Srbije biće Italija, koju Kari ne vidi kao kandidata za medalju.
„Koliko vidim, Italijani će doći u jakom sastavu, ali bez obzira na njihov kvalitet, teško će se umešati u borbu za medalje. Ali mogu da utiču na tu borbu. Sistem je drugačiji nego ranije… Sada moraš praktično sve vreme da pobeđuješ ako želiš da ideš do kraja, dok si ranije mogao sebi da priuštiš neki kiks u početnoj fazi. Zato ja važno da u svaku utakmicu uđemo ozbiljno.“

Srbija osvaja zlato - kvota 6,00!

Svi očekuju finale Srbija - Amerika, a Pešić smatra da ako do tog meča dođe, Orlovi imaju šansu za pobedu.
„Imaćemo dosta dobru reprezentaciju u Kini, naša velika prednost je što imamo kontinuitet i ogromno iskustvo, odigrali smo nekoliko finala poslednjih godina. Igrači su pokazali da mogu da igraju sa svakim, pa i s Amerikancima. Na Olimpijskim igrama smo u grupi imali pobedu u rukama. Dakle, imamo šansu, ali prvo treba stići do te utakmice“, upozorava Pešić.

Kompletan intervju sa Svetislavom Pešićem pogledajte na video-klipu…

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara