Filip Petrušev (Foto: MN Press)
Filip Petrušev (Foto: MN Press)

Efes srušio i Žalgiris za trofej Glorija kupa, Petrušev najkorisniji protiv Litvanaca

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.09.21. | 18:01

Aktuelni prvak Evrope nastavio da niže pobede, a Petrušev sjajne partije

Od kako je stigao u redove Anadolu Efesa, bivši centar Mege Filip Petrušev ne prestaje da oduševljava. Na svakoj od odigranih utakmica upisao je dvocifren košgeterski učinak, a tako je bilo i u finalnom meču Glorija kupa protiv Žalgirisa. Pivari su zategli odbranu, rivala sveli na 60 poena i ubedljivim trijumfom došli do titule - 82:60. Petrušev je meč okončao sa 11 poena i osam skokova, ali je sa indeksnih 20 poena bio najkorisniji igrač u pobedničkoj ekipi.

20.30: (1,60) Vareze (14,5) Kremona (2,55)

Izabrane vesti

Dominirao je u svojoj prvoj sezoni po povratku iz Amerike. Nosivši dres Mege proglašen je za najkorisnijeg i najboljeg mladog igrača ABA lige. Bio je i najbolji strelac takmičenja. Nastavio je sa blistavim izdanjima i u dresu reprezentacije, a onda su ga Fildelfija Seventisiksersi odabrali kao 50. pika na NBA draftu. Nije ipak odmah otišao preko bare. Ostao je u Evropi na kaljenju. Potpisao je ni manje ni više nego za šampiona Starog kontinenta i u startu se ozbiljno nametnuo.

Na debiju je protiv Olimpije Milano brojao do 20, potom je u revanšu sa Manekenima bio na korak do dabl-dabl (11 poena i devet skokova). Došao je na red i Glorija kup, najpre je Tofašu ubacio 15 poena uz četiri uhvaćene lopte, da bi potom razbio Lokomotivu Kubanj sa 23 poena i šest skokova za manje od 19 minuta na terenu.

Večeras je proveo nešto više vremena u igri (21 minut), uputio pet šuteva za dva poena i četiri pogodio. Okušao je sreću van linije za tri poena u tri navrata, ubacio jedan šut sa distance i pokazao da i dalekometnu paljbu ima u ofanzivnom arsenalu. Sa osam defanzivnih skokova je kontrolisao stanje pod svojim košem i na kraju sa indeksom 20 bio najkorisniji u ekipi Efesa.

Efes je već na poluvremenu praktično rešio pitanje pobednika. Vodio je posle 10 minuta sa osam razlike, a već u narednoj deonici je duplirao prednost. Sa viškom od 21 poena je otišao na odmor i po povratku sa pauze rutinski priveo meč kraju.

Najefikasniji je na kraju bio Tundžer sa 18 poena, Moerman je dodao 16. Vasilije Micić je za nešto više od 13 minuta ubacio osam poena uz pet asistencija, ali ga nije najbolje služio šut (2/7 iz igre). U poraženom sastavu dvocifren sa 10 poena bio je samo Žofri Lovernj.


tagovi

Anadolu EfesFilip PetruševVasilije MicićŽalgirisŽofri Lovernj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara