Nikola Jokić (©AFP)
Nikola Jokić (©AFP)

Jokić izgubio živce, isključen posle žestokog udarca, Sansi počistili Denver (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | pon. 14.06.21. | 04:37

MVP NBA lige krajem treće četvrtine morao da napusti parket zbog grubog faula nad Kameronom Pejnom. Umalo veći incidenti u dvorani u Koloradu. Finiks slavio u četvrtom meču sa 125:118 i sa 4:0 se plasirao u finale Zapadne konferencije gde tim iz Arizone čeka boljeg iz meča Juta – Los Anđeles Klipers

Kraj klupske sezone za Nikolu Jokića. Košmarna poslednja utakmica za najboljeg košarkaša NBA lige. Izgubio je srpski as živce u finišu treće četvrtine protiv Finiksa u četvrtom meču polufinalne serije Zapadne konferencije. Na 3,52 minuta do kraja neshvatljivo oštro, pregrubo, udario je Kamerona Pejna i sudije nisu imale dilemu, poslala su centra Nagetsa u svlačionicu. Opravdanje za našeg centra je bio faul koje sudije nisu svirale nad njim neposredno pre kobnog trenutka. Besan zbog toga, u afektu, udario je košarkaša Sansa i neslavno završio sezonu iz snova u kojem je ubedljivo poneo epitet najkorisnijeg igrača lige (MVP).

Usledila je gužva na parketu. U klinču sa našim centrom se našao Devin Buker koji je imao šta da kaže Somborcu, ali brzo se se strasti smirile. Jokić je napustio parket, a samim tim je otišla i poslednja nada da Nagetsi mogu da slave i produže ovu polufinalnu seriju.

Izabrane vesti

Bez pomoći duše tima Denver nije imao šanse protiv razigranog Finiksa koji je slavio sa 125:118 i neočekivano lako sa 4:0 u seriji izbacio prošlogodišnjeg finalistu Zapadne konferencije. Sansi idu u finalu gde će im rival biti Juta ili Los Anđeles Klipersi. Trenutno, tim iz Solt Lejk Sitija vodi sa 2:1 u seriji.

Utorak, 01.30: (2,50) Atlanta (13,0) Filadelfija (1,65)

Nije mogao Jokić sve sam u ovom plej-ofu. Vukao je tokom cele sezone Nagetse, posebno posle teške povrede Džamala Marija, pobeđen je Portland u četvrtfinalu Zapadne konferencije, ali Denver je naišao na mnogo jači, kompletniji tim, s dužom klupom.


Nagetsi su i pre ovog susreta bili prežaljeni, posebno posle poraza na svom terenu u trećem meču. Jokić je odigrao fantastično prvo poluvreme. Za dve četvrtine je imao dabl-dabl učinak od 20 poena i 10 skokova. Ipak, tim iz Arizone ima dvojicu superstarova Devina Bukera i maestralnog veterana Krisa Pola. Nisu slučajno Sansi eliminisali u prethodnoj rundi šampiona Los Anđeles Lejkerse sa Lebronom Džejmsom.

Osim početnog vođstva domaćina od 2:0 tokom skoro 48 mintua Sansi su imali prednost. Držao je Jokić svoj tim u igri. Nije davao FinIksu da se odlepi. Na odmor su gosti iz Arizone imali +7 (63:56). U nastavku, MVP lige nije htelo, bio je nervozan, postigao je samo dva poena, a onda "žuta minuta" u finišu treće četvtine. Krenuo je žestoko na Pejna i morao je u slvlačionicu. U tim trenucima, Sansi su vodili sa 83:75, čuvali su prednost iz prvih 24 minuta igre.

I bez Jokića, košarkaši Denvera su ostavili poslednji atom snage. Na krilima Vila Bartona, Majkla Portera i Fakunda Kampaca su smanjili na -4 (97:101), ali nije bilo rešenja u finišu za magični tandem Sansa Buker-Pol koji je ubacio ukupno 71 poen. Finiks je rutinski sačuvao prednost, nije bilo drame u finišu, pa mu je ovo sedma vezana pobeda u plej-ofu. Uspeli su Sansi da preokrenu rezultat protiv Lejkersa sa 1:2 na 4:2, a onda i počiste s parketa Denver u polufinalu i stignu na korak do velikog finala NBA lige i borbe za šampionski prsten.

Srpski centar za 28 minuta na parketu postigao je 22 poena. Imao je šut iz igre nešto više od 50 odsto, odnosno devet puta je pogodio iz 17 pokušaja. Za tri poena je samo jednom bio uspešan iz četiri šuta, a sa linije slobodnih bacanje je imao 3/4. Sakupio je 11 skokova i četiri asistencije. Najefikasniji u tim Nagetsa bio je Vil Barton sa 25 poena, a pratio ga je Majkl Porter sa 20 i Monte Moris sa 19. Odličan je bio i argentinski plej, nekadašnji košarkaš Reala Fakundo Kampaco sa 14 poena, od toga četiri trojke. Ostali su imali jednocifreni košgeterski učinak.

U pobedničkom timu, Kris Pol je bio fantastičan. Ubacio je iskusni plejmejker 37 poena, uz fenomenalan procenat šuta iz igre – 14/19. Sa linije slobodnih bacanja je imao maksimalnih 9/9. Zanimljivo, nijednom nije pokušao da šutira za tri poena. Imao je i sedam asistencija i tri skoka. Pratio ga je Devin Buker sa 34 poenom (šut iz igre 11/25), uz 11 skokova i četiri asistencije. Dvocifreni učinak imali su i Majkal Bridžis sa 14 i Deandre Ejton sa 12 poena.

NBA LIGA – PLEJ-OF

ISTOČNA KONFERENCIJA

Nedelja

Milvoki – Bruklin 107:96  /u seriji: 2:2/

/Adetokumbo 34 - Durent 28/

ZAPADNA KONFERENCIJA

Ponedeljak

Denver - Finiks 118:125 /u seriji: 0:4/

/Barton 25 - Pol 37/


tagovi

NBA ligaDenverDenver NagetsFiniks SansNikola JokićDevin Buker

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara