Obradović, Zagorac, Mur i Smailagić (MN Press)
Obradović, Zagorac, Mur i Smailagić (MN Press)

Obradović: Moram da se oglasim - neistina je da je bilo sukoba između Zagorca i Kuruca

Vreme čitanja: 3min | sub. 20.11.21. | 23:25

„Moja odluka je bila da je Rade Zagorac večeras kapiten i on će ostati kapiten. On i ja smo imali izuzetno dobar razgovor, pravi pošten, ljudski, gledali se u oči. On voli Partizan i daće sve za Partizan”

Posle poraza od Crvene zvezde Partizanu je bilo veoma važno da dođe do trijumfa protiv Budućnosti i to se obistinilo pulenima Željka Obradovića.

Na krilima Alekse Avramovića i Alena Smailagića crno-beli su se domogli novog trijumfa u ABA ligi i to protiv jednog od glavnih favorita za sam vrh Jadrana ove sezone.

Izabrane vesti

Posle meča trener crno-belih Željko Obradović govorio je, na svoju inicijativu, o informacijama koje su se pojavile, a tiču se navodnog sukoba između Radeta Zagorca i Rodiona Kuruca.

"Ja ne pratim novine i natpise. Ali, Istine radi, moram da se oglasim i kažem da je ono što se pojavilo o sukobu Radeta Zagorca i Rodiona Kuruca - neistina! To može da se prevede u neku drugu reč koju neću da kažem jer me je sramota. To je apsolutna neistina", rekao je Obradović.

Zagorac je večeras ponovo bio kapiten… I sva je prilika da će biti i ubuduće.

"Rekao sam i prošli put, pre tri dana, da je moja odluka i da ih ja donosim. Moja odluka je bila da je Rade Zagorac večeras kapiten i on će ostati kapiten. On i ja smo imali izuzetno dobar razgovor, pravi pošten, ljudski, gledali se u oči. On voli Partizan i daće sve za Partizan. Kao i Dangubić koji ima sve ljudske kvalitete da bude kapiten. Drago mi je što su navijači bili uz Zagorca večeras".

Pohvalio je popularni Žoc atmosferu na utakmici.

"Čestitam igračima na pobedi, na svemu što su uradili. Igrali smo vrlo dobro u prvom poluvremenu, pa onda imali pad u trećoj četvrtini, a onda smo odigrali najbolju odbranu u minutima koji su odlučili utakmicu. Doprinos svih igrača bio jena izuzetnom nivou protiv odlične ekipe Budućnosti koja je igrala veoma pametno. Predvođeni su izvanrednim trenerom i kolegom Džikićem. I njemu čestitam na svemu što su uradili do sada. Uz ogromne probleme koje su imali. Nedostajali su mu Drobnjak i posebno Rid. Mislim da je bila izuzetno dobra utakmica, navijanje je bilo fantastično i to mi je posebno drago. Ovako treba da izgledaju utakmice".

Sledi reprezentativna pauza…

"Mnogo njih ide u reprezentaciju. Moraju da imaju na umu da su igrači Partizana iako igraju za reprezentaciju i da se tako ponašaju. Želim im da budu zdravi, srećni i takvi da se vrate. Plan i program smo napravili, individualan rad nas čeka. Moraćemo da vodimo računa i o reprezentativcima i da se spremimo za Igokeu. Svako treba da bude ponosan da igra za reprezentaciju svoje zemlje”.

Partizan u poslednje vreme ne šutira baš najbolje za tri poena.

"Ako radimo na nečemu, radimo na šutu. Postoji i loša selekcija šuta, šutevi na isteku vremena koji su teški. I u nekim situacijama kada su igrači potpuno sami. Tu se radi i o poverenju u sebi. Vodimo evidenciju. Sve što je potrebno - radimo. Poslednje utakmice šutiramo veoma slabo za tri poena. Posvetićemo tome više vremena".

Trener Budućnosti Aleksandar Džikić bio je kratak posle poraza.

Čestitke Partizanu. Pobeda je zaslužena. Igrali su svih 40 minuta. Mi smo imali 58:56 otvorene šuteve, blizu smo bili, a oni su iz nekih naših izgubljenih lopti, poentirali lakše nego u postavljenom napadu. Žao mi je što se nismo predstavili u kompletnom sastavu, ali valjda će biti prilike", konstatovao je Džikić.




tagovi

Željko ObradovićRade Zagorac

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara