Dejan Radonjić (Foto: Starsport)
Dejan Radonjić (Foto: Starsport)

Radonjić: Svi odigrali dobro, Volters nikad bolje

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.10.21. | 22:48

"Na svakoj utakmici Evrolige mi imamo ogromnu motivaciju, tako je bilo i večeras. Igrali smo veoma dobro večeras, svako pojedinačno", izjavio je trener Crvene zvezde posle velike pobede u Tel Avivu

Upisao je srpski šampion prvu pobedu u Evroligi. I to kakvu. U drugom kolu elitnog takmičenja deklasirao je Makabi usred Tel Aviva (75:63). Zatvorila je Crvena zvezde sve prilaze košu i u napadu odradila koliko je bilo potrebno da se sruši rival, pa je jasno i Dejan Radonjić bio zadovoljan izdanjem svojih pulena.

Odmah je upitan o tome da li je zadovoljan partijom Nejta Voltersa, s ozbirom na činjenicu da je proveo jednu sezonu u Makabiju. Amerikanac je večeras bio sjajan, a Radonjić tvrdi i nikad bolji u crveno-belom dresu.

Izabrane vesti

"Ovo je jedna od njegovih najboljih partija u Crvenoj zvezdi, ne samo ove sezone jer je i pre proveo jednu sezonu sa nama. Na početku je bilo problema jer je kasnio na početak priprema, a onda je imao povredu i odsustvovao je nekoliko dana. U poslednjih deset dana radi veoma vredno, svaku utakmicu je sve bolji. Na svakoj utakmici Evrolige mi imamo ogromnu motivaciju, tako je bilo i večeras. Sigurno je i Nejt imao veliku motivaciju i doprineo je puno da pobedimo danas".

Ponovo se dotakao specifične kadrovske situacije, s ozbirom da je Zvezda u Izraelu igrala bez četvorice prvotimaca (Majk Cirbes, Eron Vajt, Branko Lazić i Ostin Holins). Iskoristio je priliku i da izrazi zadovoljstvo zbog izdanja svih momaka koji su večeras kročili na parkert u Menora Mivtačim Areni.

"Iskren da budem, imali smo specifičan period za nama. Ostali smo u Istanbulu bez Holinsa, Dobrić i Davidovac su se vratili posle dužeg vremena i igrali u ABA ligi prethodni meč. Igrali smo veoma dobro večeras, svako pojedinačno. Vajt nije spreman, potrebno mu je još dva meseca da se vrati, ali se nadam da će svi ostali biti brzo u trenažnom procesu".

Volters je bivšem klubu ubacio 17 poena, šutirao trojke 3/4 i podelio četiri asistencije (indeks 19). Tvrdi ipak da nije imao posebnu motivaciju.

"Nisam imao neku posebnu i dodatnu motivaciju pred ovu utakmicu. Samo nam je bila potrebna pobeda na gostujućem terenu. Uvek je dobro pobediti kao gost. Imamo puno problema dosta momaka je van igre trenutno zbog povreda, zaista smo u teškoj situaciji po tom pitanju i to na početku sezone".

Nikola Kalinić je bio najefikasniji akter utakmice sa 19 poena, a posle susreta je samo potvrdio da su Crveno-beli večeras blistali u odbrani i istakao da moraju da nastave u ovom ritmu.

"Pokušali smo da odigramo vrlo čvrsto, da odigramo dobru odbranu. Osećamo se jako dobro nakon ove pobede. Treba da nastavimo da se trudimo da igramo ovako i da dajemo sve od sebe. Danas je bilo sjajno i samo treba tako da nastavimo".



tagovi

KK Crvena zvezdaEvroligaDejan RadonjićNejt VoltersNikola Kalinić

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara