Radonjić, Lojd i Davidovac (©Star Sport)
Radonjić, Lojd i Davidovac (©Star Sport)

Za 15. pobedu zaredom, pa put pod noge

Vreme čitanja: 3min | uto. 16.03.21. | 08:18

Crvena zvezda dočekuje Cibonu

Klupska košarkaška sezona u Evropi vam je takva – ako igrate Evroligu, budite spremni na ritam kakav je u ravni s NBA standardima. Tako Crvena zvezda u manje od 48 sati igra drugu od četiri utakmice koje je čekaju u rasponu od sedam dana.

Crvenoj zvezdi u goste dolazi Cibona (TV Arenasport, 18.00), što je jedna od tri zaostale utakmice Jadranske lige. Dejan Radonjić ni na ovoj utakmici neće moći da računa na kapitena Branka Lazića koji odrađuje poslednju utakmicu suspenzije zbog nedavnog isključenja u Splitu.

Izabrane vesti

18.00: (1,85) Crvena zvezda (hendikep -18,5) Cibona (1,85)

Osim Lazića, ne bi trebalo da bude drugih promena u timu. Radonjić će svakako pokušati da ponovo rasporedi minutažu na sve igrače u sastavu kako bi sačuvao energiju za dva putovanja do kraja sedmice. Zvezdu posle Cibone čeka odlazak u Atinu na noge Panatinaikosu, a zatim sledi jedan od dva najvažnija gostovanja do kraja ligaškog dela ABA lige – Budućnosti u Podgorici.

“Cibona je pokazala da je u poslednjim utakmicama podigla kvalitet igre. Tim su sa pregršt izuzetno talentovanih igrača i odličnim trenerom koji ih vodi. Moramo da im ukažemo apsolutno poštovanje. U poslednja dva kola savladali su Partizan kao gosti, a odigrali su i egal meč protiv Budućnosti. Moramo da pristupimo toj utakmici sa maksimalnom koncentracijom i kroz sam meč gradimo rezultat, koji će nam omogućiti da nastavimo dalje u pozitivnom ambijentu“, rekao je Radonjić.

Kori Volden je pred novi izazov naglasio da će glavni zadatak biti da se crveno-beli, uprkos kratkom periodu za pripremu, pokažu u najboljem svetlu.

“Očekuje nas mlada vrlo talentovana ekipa, uz raspored u kome se nalazimo i formu koju su pokazali u poslednje vreme, ovoj utakmici svakako moramo da pristupimo maksimalno oprezno i uz svako poštovanje protivnika. Duel sa Partizanom je doneo određenu potrošnju, ali mi želimo da nastavimo sa pobedama. Protiv Cibone, bez obzira što imamo minimalno vreme da se pripremimo, moramo da odigramo uz pristup, želju i energiju koju smo pokazali u prethodnom periodu, kako bismo došli do bodova i nastavili izuzetno napornu nedelju“, poručio je Volden.

Cibona je u ponedeljak uveče doputovala u Beograd i tu će se zadržati sve do petka uveče, kada gostuje FMP u Železniku.

“Čeka nas veoma naporna sedmica. Ponovno imamo tri utakmice na programu, prvo Zvezda, FMP, pa Zabok. Svi vrlo dobro znamo kakva je ekipa Crvena zvezda. Oni su evroligaš, najbolji tim u ABA ligi i glavni pretendent za titulu. Nismo imali mnogo vremena za pripremu, doduše nisu ni oni. Znamo protiv koga igramo, pripremićemo se najbolje što možemo u ovom trenutku i pokušaćemo da odigramo još jednu dobru utakmicu“, kaže Vladimir Jovanović.

Cibosi su se posle perioda adaptacije podigli i odigrali dve kvalitetne utakmice. Napravili su senzaciju protiv Partizana na Novom Beogradu, a onda umalo dobili Budućnost u Zagrebu. S takvim samopouzdanjem Zagrepčani izlaze na megdan Zvezdi, mada Jovanović ukazuje na tom da se njegov tim bori ne samo s povredama, već i potencijalnim slučajevima virusa korona.

“Iza nas su u ABA ligi dve dobre predstave. Bez obzira na rezultat pokušaćemo da odigramo dobru takmičarsku utakmicu protiv Zvezde. Imamo problema s povredama, takođe situacija s virusom korona nije sjajna nigde u svetu, pa tako ni kod nas. Imamo naznake da bi moglo da bude zaraženih igrača, vrlo brzo ćemo znati kakva je situacija. Verovatno ćemo imati potrebu da odigramo i s nekim juniorima koji praktično nikad nisu igrali seniorsku utakmicu. Snalazimo se u ovoj situaciji, ali verujemo u to što radimo“.

U ovom trenutku nema naznaka ko bi mogao da bude zaražen virusom korona, a što se povreda tiče Damir Markota je i meč protiv Budućnosti odigrao rovit, dok se na tom susretu povredio Toni Nakić. Vrhunsku rolu protiv Podgoričana imao je Darko Planinić sa 26 poena, dok je Igor Marić ubacio tri trojke.

Crvena zvezda je do ovog susreta nanizala četrnaest pobeda nad Cibonom. Sada je vreme za petnaestu, pa put pod noge...

ABA LIGA - zaostali meč 11. kola

18.00: (1,85) Crvena zvezda (hendikep -18,5) Cibona (1,85)

*** Kvote mogu da budu podložne promenama



tagovi

KK Crvena zvezdaCibonaDejan RadonjićVladimir JovanovićJadranska liga

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara