Nenad Nerandžić (©ABA LIGA – Borac / Dušan Radišić)
Nenad Nerandžić (©ABA LIGA – Borac / Dušan Radišić)

Zakuvalo se na dnu ABA lige: Borac dobio FMP u trileru, sedam timova u dve pobede razmaka

Vreme čitanja: 3min | uto. 30.03.21. | 18:00

Nerandžić, Džons, Miletić i Sanadze uzeli meru Panterima

Finiš prvog dela Jadranske lige je pred vratima, a sa sigurnošću možemo da kažemo da je samo Mega jedina bez briga uoči poslednjih nekoliko rundi regionalnog takmičenja! Pet ekipa vodi tešku borbu za plej-of, dok prema svemu sudeći do poslednjeg kola neće biti jasno ko će u razigravanje za opstanak jer je preostalih sedam timova na razmaku od samo dve pobede!

Ozbiljno se zakuvalo u donjem delu tabele, jer posle trijumfa Borca nad FMP-om u Čačku rezultatom 83:76 (29:10, 15:20, 18:23, 21:23) apsolutno sve karte su otvorene u završnici takmičenja. Partizan je zasad najsigurniji sa devet recki, jednu manje imaju Panteri iz Železnika, dok po sedam trijumfa sada imaju Borac, Split, Zadar, Cibona i Krka. Zato nije neobično očekivati apsolutni triler do poslednje utakmice, do poslednjeg zvuka sirene kojim će biti spuštena zavesa na ligaški deo sezone...

Izabrane vesti

Kakvu su utakmicu ovog popodneva odigrali Borac i FMP! Domaćin je krenuo furiozno, poveo sa 13:0 i prvu četvrtinu završio s maksimalnom razlikom od 19 poena (29:10), da bi se pitanje pobednika ipak rešavalo u poslednjem minutu! Borac je posle odlične igre u gotovo 35 minuta upao u gotovo trominutni post koji je ekipi Vanje Guše dao mogućnost da se serijom 9:0 potpuno uključi u meč i najavi pravu dramu kraj Morave.

Od trojke Dude Sanadzea za 78:65 kada se činilo da je sve rešeno, FMP je krenuo na sve ili ništa i umalo napravio senzacionalni preokret. Već u sledećem napadu Filip Čović je trojkom poručio da neće biti predaje do samog kraja, a upravo taj hitac iskusnog plejmejkera naterao je vodu u uši domaćina. Promašaji su se ređali, da bi na drugoj strani Marko Pecarski s dve uzastopne trojke na 25 sekundi do kraja doveo zaostatak na samo četiri poena (78:74). Ipak, gosti dalje od toga nisu mogli. Marko Radonjić je u narednoj odbrani poslao Sanadzea na liniju slobodnih bacanja uz 20 sekundi na semaforu, što je otprilike bio kraj. Čović jeste postigao koš kako bi smanjio minus, ali je onda dotad uspavani Uroš Čarapić hicem iz ugla postavio konačnih 83:76.

Kod domaćina ponovo je dominirao Nenad Nerandžić sa 18 poena (7/12 iz igre, 2/4 za tri), uz pet skokova, tri asistencije i dve ukradene lopte. Duda Sanadze je postigao 19 poena (5/13 iz igre, 2/7 za tri, 7/7 slobodna bacanja), Brajs Džons je dopisao 14 poena, četiri uhvaćene i tri podeljene lopte, a 10 poena i 11 skokova imao je Dušan Miletić, uz tri blokade i indeks korisnosti 21. FMP je predvodio Čović s 19 poena (6/15 iz igre, 3/7 za tri), te sedam asistencija i četiri skoka. Pecarski je ubacio 15 (3/4 za tri), a Stefan Lazarević i Ebuka Izundu po 13 poena i po šest skokova.

ABA LIGA - odloženi meč 18. kola

Borac Čačak - FMP Železnik 83:76

/Sanadze 19 - Čović 19/



tagovi

KK Borac ČačakFMP Železnik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara