Balša Koprivica (© Star Sport)
Balša Koprivica (© Star Sport)

Koprivica se uželeo parketa: Imam devet šrafova u šaci, čekam samo zeleno svetlo

Vreme čitanja: 3min | sre. 21.12.22. | 09:52

"Teško mi je bilo kada sam saznao da moram na pauzu i da povreda zahteva operaciju, ali gledao sam sve utakmice i shvatam gde mogu da pomognem ekipi kada se budem vratio na parket", poručuje mladi centar Partizan Mozzart Beta

Još od trećeg novembra Partizan Mozzart Bet ne može da računa na Balšu Koprivicu. Mladu nadu crno-belih koja je bila spremna da napravi ozbiljan iskorak ove sezone i to na evroligaškim parketima, a baš takvo igralište ga je neočekivano usporilo, tačnije u potpunosti zaustavilo. Na meču protiv Panatinaikosa u Atini, stameni centar, doživeo je prelom šake kakav prema rečima doktora kluba Mome Jakovljevića, nije viđen u prethodnih 50 godina. Prvo se požalio na bol, a onda na pregledima i najgora potvrda - prelom šake koja zahteva operaciju i duži period oporavka.

Izabrane vesti

"Teško mi je bilo kada sam saznao da moram da mirujem i da povreda zahteva operaciju", počinje Koprivica razgovor dok ga saigrači čekaju da svi zajedno pođu sa novogodišnjeg koktela koji je klub organizovao u ponedeljak. Bez obzira na pauzu, sve vreme je uz ekipu spreman da istrči na parket čim bude dobio dozvolu.

Kako sam otkriva, situacija je bolja iz dana u dan, a navijači crno-belih bi uskoro mogli ponovo da vide mladića u akciji kako se rve u reketu sa protivničkim visokim igračima.

"Krenuo sam da treniram pre nekoliko dana najnormalnije, sa ekipom radim "pet na pet". Sada sledi kontrola, tačnije u petak ću poslati rendgen doktoru u Madrid koji će to pogledati. Prošlo je šest nedelja od operacije i on će mi dati zeleno svetlo da li mogu konačno da zaigram".

U prvi mah Balša nije shvatio da se povredio na parketu OAKA, niko u dvorani nije shvatio šta se dogodilo. Tek posle tajm-auta trenera Obradovića je shvatio da mu ruka otiče i da se bol povećava iz minuta u minut. Morao je da zatraži izmenu, a tek po povratku u Beograd je saznao tačno šta mu je sa rukom.

"Verujte, morao sam i ja da pogledam posle snimak utakmice da vidim šta se tačno dogodilo. Bilo je u duelu, posle skoka u zagrađivanju. Nekako se čudno naslonio na mene protivnički centar i dogodila se ta spiralna fraktura i dislokacija".

Nije bilo vremena za čekanje, Koprivica je otišao kod vrhunskog specijaliste u Madrid gde je obavljena operacija - uspešno. Ruka je sanirana, a ista povreda više nikada ne može da se dogodi.

"Mislim da su mi na mesto preloma ubacili osam ili devet šrafova, tako da je to sve toliko fiksirano da više nikada ne može da se povredi. Imam još neki minimalan otok na šaci koji će da spadne i u nekim situacijama malkice osećam bol, ali to je sve normalno. Rečeno mi je da će sve biti za osam nedelja sanirano, ali da već posle šest mogu da krenem da igram i da normalno treniram", priča nam Koprivica dok pokazuje ožiljak na šaci.


Posle povrede Koprivice, crno-beli su ušli u seriju poraza. Pet ih je bilo. U međuvremenu je klub iz Humske pokušao da reaguje dovođenjem Vladimira Brodzijanskog koji je popunio broj na treningu, ali na parketu reprezentativac Slovačke za sada ima malu minutažu. Navijači sa nestrpljenjem čekaju povratak Balše da zaključa reket crno-belih zajedno sa Matijasom Lesorom koji je ove sezone najkonstantniji igrač Partizana.

"Bilo je teško gledati sve mečeve, posebno kada smo imali niz poraza. Ipak, iz svega mogu da se izvuku pouke. Dok sam posmatrao utakmice, video sam gde mogu da pomognem ekipi i u kakvim situacijama mogu da budem faktor na parketu".

Crno-beli već danas kreću put Istanbula na okršaj protiv Fenerbahčea u 15. kolu Evrolige. Koprivica i ovaj put ostaje u posebnom režimu treninga, ali dobra vest za Obradovića je da će moći da računa na Joanisa Papapetrua koji je imao manjih problema sa kukom, a moguće je da vidimo i debi Alekse Avramovića koji se i sam oporavljao od teškog preloma šake.

Posle velikog broja povreda tokom sezone, čini se da sledi bolji period za crno-bele i da će stručni štab uskoro prvi put moći da računa na sve igrače.


tagovi

Balša KoprivicaKK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara