Aleksej Nikolić pred majstoricu: Ne razmišljaš, nego uživaš

Vreme čitanja: 3min | čet. 04.04.19. | 09:28

“I ovaj derbi može da se igra na jednu loptu”, kaže košarkaš Partizana

Stvarno je to ozbiljna “vizitkarta”, što reče Andrea Trinkijeriji. Nema mnogo zemalja obračune kao mi u Srbiji, a sve dodatno začinjava činjenica da je u poslednja četiri večita derbija odlučivala samo jedna lopta.

Odnos u ta četiri okršaja je 2:2. Partizan je dobio duel u Kupu Radivoja Koraća, kao i prethodni u drugom susretu polufinala plej-ofa ABA lige. Crvene zvezda dva između. Svaki put uzbudljivo, na ivici, napeto, stresno, i za aktere, ali i sve navijače.

Izabrane vesti

Pitanje pred majstoricu (subota, 18 časova) jeste da li ćemo opet gledati meč koji će odlučivati jedna lopta.

Ako pitate Alekseja Nikolića može će biti baš tako. Oba tima su u situaciji da moraju ili da dobiju ili im je sezona u ABA ligi završena. To će doprineti da svaki potez bude pod lupom javnosti.
I ova utakmica može da ide na jednu loptu, ali nikad se ne zna kako će se odvijati. Trebalo bi samo da razmišljamo o sebi, idemo na pobedu", kaže Nikolić.

Drugi duel je posebno bio fizički izazovan.
Kao i svaka dosad biće teška i fizički naporna. Biće dosta kontakta u odbrani, a svaki napad i odbrana će se tretirati kao najvažniji u sezoni. Ulog znamo: ili pobediš ili završavaš ABA ligu. Spremamo se na taj način”.

Da li su igrači Partizana svesni da je ovo verovatno najvažnija utakmica Partizana u poslednjih pet godina?
Nisam razmišljao mnogo o tome. Samo smo u ritmu utakmica. Spremamo se kao da je poslednja. Znamo ulog, znamo da donosi finale ABA lige”.

U situaciji smo da se igra na svakih sedam dana, ulog je finale, a derbiji su u pitanju...
Specifično je. S druge strane, dobro je što ima vremena za ispravljanje grešaka, nadograđivanje dobrih stvari. I onda sprovedeš na utakmici. Ima i dobrih i loših strana”.

Očekivanja od navijača, pritisak?
Biće vruć teren, kao i u prvoj utakmici. Očekujem možda čak i usijaniju atmosferu. Na kraju mi igramo na terenu i ono što se broji je kako igramo”.

Šta je prednost Partizana u odnosu na Zvezdu?
Govorio sam tokom sezone da imamo relativno mlad tim, ako energiju pokažemo u najboljoj meri, teško rival na to može da odgovori. U ovakvim utakmicama, gde se igra za finale, bitni su i detalji, sitnice. Moraćemo da budemo oprezni”.

Kako se Nikolić oseća, da li je spreman?
Dobro se tempiramo za utakmice. I ostatak ekipe se dobro oseća. Nema problema sa tim”, rekao je Nikolić i negde nagovestio da crno-beli nemaju problema sa povredama, iako je Novica Veličković tokom jučerašnjeg treninga bio u opremi, dok su Vanja Marinković i Bondža Si propustili rad pod Trinkijerijevom palicom.

Zanimljivo je da u majstorici za oba tima nema popravnog…
Nismo imali popravni ni na prošloj utakmici. Sada je malo pritisak i na njima, ali ne bi trebalo previše razmišljati, već uživati što smo u poziciji da se borimo za finale i Evroligu”, rekao je Aleksej Nikolić.

Na prošlom derbiju pogodio je dve veoma bitne trojke koje su veoma uticale na tok utakmice. U poslednje vreme ga šut ne služi loše, pa bi možda mogao da bude igrač koji će da donese promenu ritma crno-belima u subotu veče.

FOTO: MN Press, Star sport


tagovi

Aleksej NikolićKK Partizanplej-of ABA lige

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara