BOMBA: Zvezdin plejmejker je Lorenco Braun!

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.08.19. | 09:39

NBA pojačanje stiže na Mali Kalemegdan

Pojačanje koje se na Malom Kalemegdanu čekalo celo leto konačno je stiglo - novi plejmejker Crvene zvezde je Lorenco Braun!

Crvena zvezda od ranih jutarnjih časova na društvenim mrežama najavljuje novu „ciglu“ na zidu koji je postao simbol poslovanja jadranskog šampiona na letnjoj transfer pijaci, a poslednja montaža pokazuje avion koji leti iz Toronta u Beograd, da bi na kraju cigla dobila inicijale "LB" koji jasno ukazuju na to da je Lorenco Braun novi igrač crveno-belih. Ubrzo je stigla i zvanična potvrda!

Izabrane vesti

Kako se navodi na zvaničnom klupskom sajtu, Lorenco Braun je bio prva želja crveno-belih ovog leta, a pregovori su uspešno okončani potpisivanjem jednogodišnjeg ugovora. 

Lorenco Braun je visok 196 centimetara i osnovna pozicija u timu mu je organizator igre. NBA karijeru počeo je u dresu Filadelfije 2013. godine, a tokom profesionalne karijere nastupao je i za Minesotu, Finiks, kao i za njihove ekipe u Razvojnoj ligi. Tokom 2016. po prvi put se, poput velikog broja amerikih igrača, otisnuo u Kinu i nastupao za ekipu Žeiđang Golden Buls, a najzapaženiju rolu u NBA ostvario je u Toronto Reptorsima, aktuelnom šampionu NBA lige za koji je nastupao i u protekloj sezoni, pre nego što se ponovo otisnuo u Kinu u januaru ove godine i potpisao ugovor sa Gvanžu Lajonsima.

Dolazak u Crvenu zvezdu biće prvi angažman za Brauna, koga krasi odličan pregled igre.
"Dolazak Brauna veliko je priznanje za klub jer je američki plej među brojnim ponudama izabrao Crvenu zvezdu i izazov koji donose Evroliga, odlična atmosfera na utakmicama srpskog kluba i odlični saigrači koji ga očekuju u crveno-belom dresu", stoji na zvaničnom klupskom sajtu.

Lorenco Braun će najverovatnije zatvoriti prelazni rok na Malom Kalemegdanu, mada ostaje da se vidi da li će klub reagovati i dovesti još jednog centar umesto Ognjena Kuzmića. Crvena zvezda je ovog leta potpisala Derika Brauna, Džejmsa Gista, Čarlsa Dženkinsa i Ognjena Kuzmića, a ugovore su obnovili Branko Lazić, Filip Čović, Boriša Simanić, Ognjen Dobrić, Bili Beron, Mohamed FajeStratos Perperoglu, čime je obavljen veliki posao u prelaznom roku. Crveno-beli pripreme koje startuju za dve sedmice dočekuju u potpuno spremnom sastavu! 

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara