Budućnost je prošlost, vreme je za pobedu nad Monakom

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.10.18. | 18:14

Trener Crvene zvezde stišava euforiju posle utakmice u Podgorici

Trener košarkaša Crvene zvezde Milan Tomić dan posle pobede protiv Budućnosti rekao je da je jedina stvar na kojoj bi donekle mogao da zameri svojoj ekipi na tom meču to što su dozvolili rivalu skokove u napadu, ali je istakao i da su manje-više već zaboravili na taj derbi jer žele da pobede i Monako u gostima u drugom kolu Evrokupa.
“Zadovoljan sam, moja ekipa odigrala 100 posto što sam očekivao, ali moramo brzo da zaboravimo, u sredu sa Monakom na strani. Mramo isto tako da bi mogli da pobedimo”, rekao je Tomić novinarima na otvorenom treningu u hali Aleksandar Nikolić.

Šta je pokazao meč u Morači?
“Nemam stvarno nijednu zamerku. Uvek treneri doduše mogu da nađu nešto što može bolje. Ako gledamo meč u Podgorici onda je to skok u napadu Budućnosti”.

Izabrane vesti

Koliko je pobeda u derbiju značajna za napredak ekipe?
“Što se tiče psihologije tima, kad pobediš na strani u derbiju, to ide u pozitivinu korist. Sa druge strane, teže je da se iskontroliše ekipa kad su velike pobede. Ali, odmah smo održali sastanak za Monako. Čestitali smo posle meča, nasmejali se, ali danas već spremamo sledeću utakmicu”.

Kakva su očekivanja od meča sa Monakom?
“Imaju dve pobede i dve izgubljene utakmice do sada. Nepredvidivi su. Imaju dosta igrača koji u tranziciji mogu da odigraju jedan na jedan, u kontranapadu. To je ekipa koja igra relativno prosto, nema mnogo napada. Znaju šta hoće da rade na terenu i da maksimalno iskoriste igrače koje imaju u timu.”

Šta može da donese prevagu u toj utakmici?
“Rekao sam igračima da ako hoćemo da dobijemo Monako moramo da imamo koncentraciju svih 40 minuta i da kontrolišemo ekipu. To je na svim utakmicama. Sve ekipe u Evrokupu su jake. Ako se malo opustiš možeš da imaš mnogo problema. Moramo da zaboravimo Budućnost”

Kakva je situacija sa Reglandom?
“Mnogo mu je bolje, spreman je za meč sa Monakom. I ostali su dobro”.

A šta se dešava sa Dejanom Davidovcem?
“Bio je sa nama u Podgorici. Dobro trneira, ide sve po planu. Videćemo kada će biti spreman”, zaključio je Tomić.

Foto: Starsport


tagovi

Milan Tomić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara