Bura u Budućnosti: Džikić nudio ostavku, Bokan – odbio

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.11.18. | 11:18

Sve bi mogao da promeni večerašnji meč u Baru protiv Mornara

Podgorička bajka, izazvana plasmanom u Evroligu, pretvorila se u košmar. Šampion ABA lige i dalje nema pobedu u elitnom klupskom takmičenju (skor 0-6), crnogorska javnost je prilično nezadovoljna izdanjima ekipe Aleksandra Džikića. Posebno, što Budućnost ne blista ni u regionalnom takmičenju.

Kap koja je prelila čašu nezadovoljstva bio je poraz od Žalgirisa u Morači. Prema pisanju podgoričkih Vijesti posle tog susreta Aleksandar Džikić je hteo da ode sa klupe, tačnije ponudio je ostavku na mesto šefa stručnog štaba. Ipak, predsednik kluba Aleksandar Bokan odbacio je takvu mogućnost.

Izabrane vesti

Bar za sada. Budućnost je ove sezone uspisala devet poraza, ali bi Džikiću mogla da presudi večerašnja utakmica u Baru protiv Mornara. U slučaju novog neuspeha šampion Jadranske lige će tražiti drugo rešenje na klupi.
„Utakmica je vrlo bitna i za jedne i za druge i predstavlja više od nekih drugih duela. Moramo da zaustavimo njihovu otvorenu igru. Nismo u dobroj situaciji, ali moramo da se borimo“, poručio je iskusni stručnjak.

Ako Aleksandar Džikić ode, što bi posle poraza od Mornara bilo gotovo izvesno, uprava Budućnosti bi imala nezahvalnu ulogu da pronađe naslednika. Slobodnih trenera sa pedigreom ima, ali pitanje je da li bi oni hteli da se uhvate u koštac sa problemima.

Crnogorska štampa spekuliše sa imenima Saše Obradovića, Aleksandra Đorđevića, Velimira Perasovića, Jasmina Repeše...

ABA LIGA - 7. KOLO

Petak

Zadar - Mega 80:84
/Litl 22 - Mušidi 18/

Subota

Olimpija - Crvena zvezda 60:83
/Rejnolds 17 - Beron 17/

Partizan - Cibona 86:67
/Lendejl 19 - Bundović 17/

Cedevita - Igokea 100:80
/Kuk 26 - Lešić 17/

Nedelja
19.00: (2,30) Mornar (14,5) Budućnost (1,70)

Ponedeljak
18.00: (1,25) FMP (17,0) Krka (4,40)

* Kvote su podložne promenama

Foto: MN Press


tagovi

Aleksandar Džikić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara