Orlovi na večerašnjem treningu
Orlovi na večerašnjem treningu

Đorđević: Ne očekujem da Teo sam reši ovu utakmicu

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.02.19. | 20:50

Orlovi doputovali u Talin na meč s Estonijom

Muška seniorska reprezentacija Srbije doputovala je u Talin, gde će sutra od 18 sati odigrati prvi meč šestog "prozora" kvalifikacija za Mundobasket protiv Estonije.

Selektor Aleksandar Đorđević rekao je da će naša selekcija imati lagani prepodnevni trening i na dan utakmice i izneo očekivanja.
"Pre treninga smo se dobro odmorili, imali video sastanak. Pripremamo se, znamo šta nas čeka. Sutra se ovde sprema prava fešta za trojicu njihovih igrača koji se opraštaju, ali to ne sme da nas dekoncentriše. Znamo šta nam je činiti i na koji način treba da se, pre svega, mentalno pripremimo. Očekujem fizički veoma zahtevnu utakmicu. Svi momci su zdravi i spremni, krenuli smo dobro, imali smo odličnih par dana priprema. Sigurno da će tu biti mnogo i individualnog uticaja na igru svakog od njih. Svi oni će dati sve od sebe da dođemo do pobede i željenog puta na Svetsko prvenstvo već ovde u Talinu", rekao je srpski selektor.

Izabrane vesti

Na konstataciju da je Miloš Teodosić svakako najveće pojačanje Srbije u ovom prozoru, iako nije potpuno spreman, selektor je rekao:
"Ipak, on nije dugo igrao, i on sam je svestan toga. Videlo se na treningu da mu nedostaje ritma, nedostaje mu svega, ali mi se uzdamo u njegov talenat. Obično je tako, iz nekog mirovanja, imao je fantastične utakmice. Nadamo se da će tako biti i ovde. Onako, na svežinu. Ne treba ni on sam da se opterećuje, niti da očekujemo da će samo on da reši utakmicu, već svih 12 momaka treba da donesu najbolje što mogu jer ćemo tako i njemu pomoći da bude onaj pravi. Ali, već sam ovaj gest, kapitenski, liderski, je za svako poštovanje. Ne samo njemu, već svim igračima koji su do sada igrali i odazivali se, sa naše strane veliko, veliko hvala. U Estoniji je sa nama i Milan Mačvan, još jedan naš kapiten. Imamo mnogo igrača koji imaju taj kapitenski gen. Želeo je da dođe i pomogne. Imamo to zajedništvo koje nas krasi, odatle gradimo sve što možemo", poručio je Aleksandar Đorđević.

Foto: Reuters


tagovi

Miloš TeodosićAleksandar Đorđevićkošarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara