Đorđević odredio tim za Estoniju

Vreme čitanja: 1min | sre. 20.02.19. | 08:19

Nema igrača iz Crvene zvezde, otpao i Stefan Pot

Ekspedicija košarkaške reprezentacije Srbije otputovala je rano jutros za Talin, gde će u četvrtak od 18 časova po srednjoevropskom vremenu odigrati možda i poslednju takmičarsku utakmicu u kvalifikacijama za Mundobasket u Kini (31. avgust - 15. septembar).

Posle okupljanja nacionalnog tima u ponedeljak i nekoliko treninga pripreme selektor Aleksandar Đorđević doneo je i konačnu odluku o tome kojih 12 igrača će se u Talinu boriti za kinesku vizu. To su Miloš Teodosić, Ilija Đoković, Milenko Tepić, Dragan Milosavljević, Aleksa Avramović, Ivan Paunić, Marko Simonović, Stefan Birčević, Stevan Jelovac, Miroslav Raduljica, Nikola Jovanović, Đorđe Gagić.

Izabrane vesti

To znači da su prekobrojni Branko Lazić, Ognjen Dobrić, Stefan Pot i Vladimir Lučić. Kapiten Crvene zvezde se duže vreme bori sa povredom zbog koje je imao pauzu od skoro mesec dana, muku sa povredom muči i Vladimir Lučić, kao i njegov saigrač iz Bajerna Stefan Jović, koji zbog toga nije bio ni uvršten na listu kandidata. Podsetimo, madridski Real je Ognjenu Kuzmiću onemogućio da se priključi Srbiji, dok su Vasilije Micić i Nikola Milutinov „na čekanju“ za utakmicu s Izraelom u nedelju. Naravno, ako bi Srbija već u Estoniji overila plasman na Svetski kup, možda selektor neće morati da igra na kartu dovođenja igrača iz Evrolige. 

Utakmica sa Izraelom na programu je u nedelju od 16 časova, mesto odigravanja dobro poznato - dvorana Aleksandar Nikolić. Neka ta utakmica bude samo revijalnog karaktera...

Foto: Star Sport


tagovi

Mundobasket 2019košarkaška reprezentacija SrbijeAleksandar ĐorđevićBranko Lazić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara